Eng

Es

It

Sp

Председник општине и привредници у посети Норвешкој

Председник општине и привредници у посети Норвешкој

Делегација општине Горњи Милановац коју су чинили председник општине Дејан Ковачевић, члан Општинског већа задужен за привреду Небојша Лазовић, председник Клуба привредника Мирослав Радовановић, директор фирме „Contango“ Дарко Вукобратовић и генерални секретар Српско норвешког друштва Драган Марковић претходне недеље боравили су у посети Норвешкој. Они су посетили братску комуну Вефсн, односно град Мушјен. Ово је прва посета Мушјену у којој су учешће узели и милановачки привредници.

Главни акценат посете стављен је на привредну сарадњу између Горњег Милановца и овог норвешког града. У вези са тим, организован је и низ билатералних састанака на којима је договорена динамика сарадње за наредни период.

На састанцима са пријатељима из Норвешке договорена је и донација за општину Горњи Милановац у виду једног камиона за гашење пожара и једног камиона смећара. Такође, разговарано је и о размени студената и договорено да следеће године по први пут норвешки ђаци буду на размени у Горњем Милановцу.

Гости из Горњег Милановца имали су прилику да обиђу и највећи комбинат алуминијума на свету, компанију „Alcoa“, који се налази у Мушјену. Приликом ове посете, чланови делегације општине Горњи Милановац искористили су прилику да положе венце на споменик страдалим интернирцима.

Previous Обележена годишњица мисије Халијард

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I