Eng

Es

It

Sp

Председник општине угостио делегације пријатељских градова и општина

Председник општине угостио делегације пријатељских градова и општина

Поводом 23. априла, Дана општине Горњи Милановац, а ове године 160 година од оснивања вароши и 204 године од подизања Другог српског устанка у нашу општину стигао је велики број делегација пријатељских градова и општина из иностранства. Представник општине Дејан Ковачевић у згради Окружног начелства уприличио је свечани пријем за госте из иностранства и изразио велико задовољство што Горњи Милановац има велики број пријатеља у иностранству који се веома радо враћају у нашу општину. Председник је поздравио делегацијe општинa Стародуб из Руске Федерације, Старше и Сежана из Словеније, Травник из Босне и Херцеговине, Требиње из Републике Српске, Пробиштип, Кавадарци и Куманово из Републике Северне Македоније, Херешти из Румуније и Котор из Црне Горе.

У каснијим поподневним часовема очекује се долазак делегације из братске комуне Вефсн из Норвешке, делегације из општине Власеница из Републике Српске и делегације општине Словењ Градец из Словеније.

Ковачевић је на пријему истакао да је прослава Дана општине прилика да сви заједно уживамо у нашем пријатељству и заједништву.

Домаћин је са својим гостима разменио пригодне поклоне и рекао да је веома поносан што наши пријатеља из иностранства својим присуством сваке године величају ову нашу свечаност.

Дружење је у поподневним часовима настављено на планини Рудник у етно домаћинству Милосављевића, где су гости имали прилике да уживају у природи и гастрономским специјалитетима српске националне кухиње.

Previous Више од 400.000.000,00 динара за путну инфраструктуру општине Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I