PREDSEDNIK OPŠTINE UGOSTIO UČESNIKE MEDJUNARODNOG SEMINARA „MLADI ZA ODRŽIVI RAZVOJ“

Predsednik opštine Milisav Mirković organizovao je prijem za učesnike Medjunarodonog seminara pod nazivom „Mladi za održivi razvoj“ iz šesnaest zemalja, a koji organizuju domaći inženjeri za zaštitu životne sredine u saradnji sa švajcarskom organizacijom Actis. Seminar se održava u etno kompleksu u Koštunićima u trajanju od 13 dana, a predvode ga eminentni profesori nekoliko univerziteta. Dalji rad u trajanju od pet dana, učesnici kampa nastavljaju u Novom Sadu.

Cilj projekta je susret profesora i mladih profesionalaca sa svih kontinenata u razmeni iskustava na temu održivog razvoja. Organizacija Actis iz Švajcarske punih jedanaest godina organizuje ovakve tematske susrete u raznim zemljama, a po prvi put u Srbiji, gde će se raditi na analizi potencijala održivog razvoja naše zemlje.

Na prijemu, tridesetak mladih iz nekoliko zemalja sveta, saznali su od Predsednika opštine o karakteristikama opštine Gornji Milanovac. Počev od istorijskih, geografskih i turističkih znamenitosti, privrednog razvoja, ekologije i zaštite životne sredine, školstva i socijalne karte opštine Gornji Milanovac. Gosti su prvenstveno izrazili oduševljenje prirodnim bogatsvom i srdačnim gostoprimstvom, a potom se interesujući o aktuelnim i budućim aktivnostima na temu održivog razvoja opštine Gornji Mialnovac.

Prijemu su prisustvovali predsednik Skupštine opštine Mihailo Vučetić i zamenik predsednika opštine Aleksa Gagić.

Učesnici kampa, danas će obići i kompaniju „Metalac“ iz Gornjeg Milanovca.

Previous OTVORENA LIKOVNA I FILMSKA KOLONIJA „MINA VUKOMANOVIĆ KARADžIĆ“