Eng

Es

It

Sp

Председник посетио ЈКП „Горњи Милановац“ и обишао радове у Железничкој улици

Председник посетио ЈКП „Горњи Милановац“ и обишао радове у Железничкој улици

Председник општине Дејан Ковачевић и члан Општинског већа, задужен за инфраструктуру, Десимир Јовановић посетили су Јавно комунално предузеће „Горњи Милановац“. У разговору са руководиоцима и запосленима упознали су се са динамиком радова и проблемима у пословању овог предузећа. Председник је обишао и возни парк предузећа, који је зановљен са неколико савремених радних машина. Током радног састанка директор ЈКП „Горњи Милановац“, Рајко Нешковић, известио је председника општине о динамици радова на изградњи водовода ка Руднику, пројекту за изградњу канализационе мреже у овој варошици али и о проблемима са водоснабдевањем у МЗ Семедраж. Заједно су обишли радове на санацији дела топловодне мреже у Железничкој улици и радове на замени котла и горионика, за које је уговорена вредност радова око 25 милиона динара.

„Председник је већ био информисан о свему и могу рећи да је ово први пут у последњих неколико година да нас посећује председник општине и да се интересује за рад комуналног предузећа. Општина је ребалансом буџета доделила 10 милиона динара за санирање депоније на Вујну, тако да ћемо већ 7. јула расписати јавну набавку, и са тих 10 милиона динара и 10 милиона динара из буџета ЈКП „Горњи Милановац“ обезбедити несметано одлагање смећа за следећих 4-5 година“, рекао је Рајко Нешковић, директор ЈКП „Горњи Милановац“.

Председник општине похвалио је напоре које ЈКП „Горњи Милановац“ улаже у реализацији планова рада које је Скупштина усвојила. Као пример добре праксе навео је географски информациони систем (ГИС) који је способан за интегрисање, складиштење, уређивање, анализу и приказ географских информација.

„Наш план у наредном периоду је да оспособимо Јавно предузеће за изградњу општине Горњи Милановац и ЈКП „Горњи Милановац“ да могу самостално да раде и да се средства која се издвајају из буџета јавних предузећа или из буџета Општине не одливају са стране, да урадимо што више посла сопственом механизацијом, сопственим машинама. Такође, дошао сам да се уверим шта ЈКП има од пројеката, у које пројекте може да се укључи локална самоуправа а за које пројекте можемо да потражујемо средства из фондова Европске уније. Током августа ћу, на позив братске комуне Вефсн, отићи у радну посету Норвешкој и тамо представити одређене пројекте“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

Председник општине најавио је да ће у наредном периоду посетити и остала јавна предузећа и установе чији је оснивач општина Горњи Милановац и тако се на лицу места упознати са њиховим функционисањем.

Previous Обука за почетнике у пословању

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I