Eng

Es

It

Sp

Председник пустио у рад водовод

Председник пустио у рад водовод

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић посетио је јуче месну заједницу Брусница. Он је у пратњи Десимира Јовановића, члана Општинског већа задуженог за инфраструктуру и Рајка Нешковића, директора Јавног комуналног предузећа „Горњи Милановац“, у месту Бела стена пустио у рад водовод за Семедраж. Отварање овог водовода је договорено у Протоколу о сарадњи између општине Горњи Милановац, ЈКП „Горњи Милановац“ и МЗ Брусница који је потписан 11. јула ове године. Овим споразумом МЗ Брусница се обавезала да ће дозволити прикључење на водовод, што је јуче и учињено. Председник општине истакао је да је ово велики дана за становнике Семедражи.

„Пуштање у рад овог водовода је веома важна вест за наше суграђане из Семедражи, који на решење овог проблема чекају већ две године. Проблем снабдевања водом овог краја присутан је још од 2014. године, када су изградњом трасе аутопута кроз Семедраж уништена изворишта воде. Две године, нажалост, траје проблем и по мом мишљењу нејасне размирице између месне заједнице и општине и ја искрено мислим да је све ово могло много раније да се реши. Овде смо имали ситуацију да је направљена школа у Семедражи, за коју су новац обезбедили Влада Републике Србије и предузећа Азвирт и Коридори Србије зато што су стару морали да сруше јер је туда прошла траса аутопута и нејасно је да је школа морала, да тако кажем, медијски да се отвори и дозволи улазак ђака а да та иста школа нема основне услове за рад, односно нема воду. Као што сам и обећао 11. јула, водовод је у року од седам дана пуштен у рад. Ово је још један показатељ да је локалној самоуправи подједнако важно свако место у општини и ми ћемо наставити са изградњом путне и комуналне инфраструктуре и у другим деловима општине“, изјавио је председник општине Дејан Ковачевић.

„Овим потезом направљен је велики корак, практично сви су на добитку. Семедраж – 27 домаћинстава од данас пије здраву, хигијенски исправну воду са Рзава, комунално предузеће добија 28 нових корисника, МЗ Брусница добиће лепо фудбалско игралиште док општина добија захвалност и похвале свих“, рекао је Рајко Нешковић, директор ЈКП „Горњи Милановац“.

Председник општине се, после пуштања у рад водовода, задржао у разговору са окупљеним мештанима који се подржали његове планове за даљи развој општине Горњи Милановац.

Previous Упозорење на појаву пожара

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I