Eng

Es

It

Sp

Представници Фондације „Дајана Пауновић“ у посети Горњем Милановцу

Представници Фондације „Дајана Пауновић“ у посети Горњем Милановцу

Представници Фондације „Дајана Пауновић“ боравили су данас у Горњем Милановцу, где су са председником општине Дејаном Ковачевићем и Јадранком Достанић, заменицом председника, разговарали на теме из области популационе политике и политике равноправности полова.

Оно што је у фокусу претходна три месеца јесте теренска кампања и у том периоду смо обишли тридесетак локалних самоуправа. Наша Фондација се бави социјалном и популационом политиком, као и родном равноправношћу. Тренутно највише говоримо о популационој политици, која је високо позиционирана на агенди председника државе, невладиног сектора и Европске уније. Имамо лепу сарадњу са државом, што је и најбитније када је ова тема у питању. Први пут сам у Горњем Милановцу, а верујем да нисам и последњи. Велико хвала председнику општине и искрено верујем да је ово само почетак једне плодотворне сарадње и да ћемо се ускоро поново видети и резимирати неке лепе ствари које смо заједно урадили – рекла је Дајана Пауновић.

Председник Ковачевић је данашњи састанак оценио као врло продуктиван и додао да ће Општина Горњи Милановац наставити са спровођењем мера популационе политике и у будућности.

– Општина Горњи Милановац доста чини по питању поменутих тема и верујем да смо лидер по том питању. Радимо на унапређењу положаја жена, трудимо се да олакшамо што је више могуће родитељима који имају више деце и покушавамо да са разноразним повластицама из буџета мотивишемо родитеље да имају што више деце. У Скупштини општине је примењен Закон о родној равноправности у смислу заступљености довољног процента жена, а у општинској управи су већина руководилаца жене – рекао је председник Ковачевић.

Циљ оваквих дијалога, које Фондација „Дајана Пауновић“, у сарадњи са локалним самоуправама одржава на територији целе Србије, јесте да се грађанима приближе подстицајне мере које држава доноси на пољу популационе политике и економског оснаживања жена.

Previous Ускоро нови изглед градског парка

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I