Predstavnici JP „Putevi Srbije“ sastali su se danas sa predsednikom opštine Milisavom Mirkovićem prilikom radne posete opštini Gornji Milanovac

Ovom prilikom predsednik opštine je zajedno sa svojim saradnicima izrazio zahvalnost gostima na svesrdnoj pomoći u izvršenim radovima u putnoj infrastrukturi na gornjomilanovačkom području, a posebno u rekonstrukciji glavne ulice. Ujedno, uputivši goste o budućim planovima oko radova na pristupnoj saobraćajnici pri autoputu, novoj industrijskoj zoni, ulaganje u asfaltiranje novih 25 km u narednoj godini gde će finansijski odnos učešća opštine biti 2 dinara na svaki izdvojen dinar mesnih zajednica.
Posebna zahvalnost gostiju iz Beograda i predstavnika lokalne samouprava, na angažovanju oko putne infrastrukture ispred opštine Gornji Milanovac, upućena je na sastanku članu Opštinskog veća Desimiru Jovanoviću. A o svojim budućim aktivnostima govorili su i direktori gornjomilanovačkih JP za puteve Jovica Carević i JP za izgradnju Božidar Vučetić.
Zamenik predsednika opštine je ukazao na to da će zbog donošenja nove uredbe VRS kojom je upravljanje i održavanje regionalnih puteva vraćeno u nadležnost RS, pitanje povrćaja u prvobitno stanje regionalnih puteva koji se koriste za potrebe gradnje Koridora 11 biti u nadležnosti Puteva Srbije, a ne opštine.
Direktor sektora za održavanje puteva prvog i drugog reda Zoran Stojisavljević se zahvalio domaćinima na dobrodošlici i izuzetnoj saradnji oko realizacije poslova na gradnji gornjomilanovačke glavne ulice i najavio da će se prema programu u narednoj godini nastaviti radovi na glavnoj ulici od plavog mosta do tenka, kao i da će se krenuti sa radovima na gradnji petlje na regionalnom putu koja se ukršta sa ibarskom magistralom, kod Norveške kuće, tzv vaga. Takođe je pomenuo i to da unazad nekoliko godina Republika Srbija nema dovoljno sredstava za održavanje putne infrastrukture, te stoga upravljači puteva nisu u mogućnosti da iste održavaju na adekvatan način, dok je sa druge strane stepen odgovornosti za adekvatno održavanje tih puteva na onima koji tim putevima upravljaju. Novim, ovogodišnjim republidžkim budžetom, u odnosu na prošlogodišnji, sektoru za održavanje puteva prvog i drugog reda smanjeno sredstava u iznosu od oko 600 miliona dinara, rekao je Stojisavljević .
Sastanku su ispred Puteva Srbije prisustvvali i Milivoje Durković zamenik direktora, Raško Raković nadzor u ovom preduzeću i Branko Belanac šef užičkog okruga Puteva Srbije.

Previous SUTRA SE OTVARA KLIZALIŠTE U GORNJEM MILANOVCU