Predstavnici organizatora trke „Harmonija sveta“posetili Gornji Milanovac

Na jučerašnjem sastanku kod predsednika opštine Gornji Milanovac, Milisava Mirkovića, dogovoreni su svi detalji vezani za prolazak učesnika najveće štafetne trke na svetu „Harmonija sveta“ kroz naš Gornji Milanovac 8. avgusta 2012. godine, u 14,00 časova!
Predsednik opštine je ugostio delegaciju trke „Harmonija sveta“, predvođenu predsednikom Predragom Kneževićem, koji je izrazio zadovoljstvo što se Gornji Milanovac, po drugi put posle 2008. godine, nalazi u ulozi jednog od gradova domaćina kroz koje će, kao finiš jedne od etapa, protrčati učesnici ove zanimljive trke.
Predsednik opštine Gornji Milanovac, Milisav Mirković istakao je da će Gornji Milanovac dati sve od sebe da bude dobar domaćin učesnicima trke i da će u organizaciju trke uključiti svoje sportiste, rekreativce i zainteresovane građane, s obzirom na izuzetnu ideju vodilju i plemeniti duh ove manifestacije. Pored toga, Milisav Mirković je istakao da će na gradskom trgu, kao svojevrsnom finišu etape u Gornjem Milanovcu, biti organizovan i zanimljiv kulturno-umetnički program u čast dočeka učesnika, za koje će biti obezbeđeno i prigodno osveženje.
Trka harmonije sveta predstavlja najdužu štafetnu trku na svetu koja ove godine prolazi kroz čak 145 zemalja, sa ukupnom dužinom trase od preko 70.000 km, dužoj i od obima zemljine kugle! Posebnost ove trke, pored njene neverovatne dužine je to što svako može biti njen učesnik, ako samo ponese štafetu trke u svojim rukama ili sa njom pretrči nekoliko koraka, na taj način podržavajući plemenitu ideju svetkog mira i harmonije.
Zvanični predstavnik za javnost Trke Harmonija sveta 2012. godine je olimpijska atletska legenda Karl Luis, a trku su u našoj zemlji podržali mnogi predstavnici javnog života, među prvima predsednik države, predsednik Narodne slupštine Republike Srbije i Atletski savez Srbije. Posebno je zanimljivo da je ovu trku svojevremeno blagoslovio i preminuli patrijarh srpski Pavle.
Gradovi domaćini iz Srbije u 2012. godini su pored Gornjeg Milanovca, Prijepolje, Nova Varoš, Čajetina, Užice, Požega, Čačak, Ljig, Lazarevac, Beograd, Obrenovac, Šabac, Loznica i Mali Zvornik, a u naš grad učesnici će stići iz pravca Čačka, da bi dalje nastavili put Ljiga i Lazarevca.

Previous Serbia World Music Festival ’12

Leave Your Comment