Eng

Es

It

Sp

Предузеће „Trendtex“ покренуло производњу у Модној конфекцији „Рудник“

Предузеће „Trendtex“ покренуло производњу у Модној конфекцији „Рудник“

Предузеће „TRENDTEX“ д.о.о.покренуло је производњу радне одеће намењене извозу у просторијама Модне конфекције „Рудник“ и запослило првих 75 производних радника.

„Онако како смо се и договорили 1. фебруара ове године са представницима групе „TRENDTEX“ и Националне службе за запошљавање на састанку и приликом обиласка производних погона Модне конфекције „Рудник“ где је и одржан састанак истога дана са свим заинтересованим незапосленим лицима текстилне струке, покренута је производња и запослено првих 75 производних радника. Свакодневно смо у контакту са представницима предузећа „TRENDTEX“ и према њиховим речима, у наредних десетак дана биће запослено нових седамдесетак радника док би у наредних неколико недеља, сукцесивним ангажовањем радника, требало да буде ангажовано укупно 300 радника како је и планирано. Данас када се боримо за свако радно место, покретање производње и радно ангажовање три стотине незапослених од огромног је значаја за Горњи Милановац који је надалеко био и остао познат по квалитетној текстилној индустрији, а томе су су несумњив допринос дали изузетно квалитетни радници у овој грани индустрије. У наредним данима одржаћемо састанак са руководством „TRENDTEX“-а на којем ћемо размотрити њихове потребе за текстилним радницима на дугорочном плану и у том смислу предузети активности по питању отварања потребних смерова у Техничкој школи „Јован Жујовић“, а на краткорочном плану – размотрити могућности за преквалификације потребног броја незапослених лица. Истовремено ћемо анализирати потребе свих наших привредних субјеката за радном снагом и приступити прилагођавању образовних профила са потребама тржишта радне снаге у Горњем Милановцу, а имамо најаве још заинтересованих да инвестирају у наш град“, изјавио је Председник Општине Горњи Милановац Милисав Мирковић који је током протекле недеље и посетио производне погоне овог предузећа.

Предузеће „TRENDTEX“ д.о.о. из Пријепоља основано је 2002. године са 100% ино-капиталом. Основна делатност је производња, конфекционирање радне одеће, а целокупан производни програма извози се на Европско тржиште (Немачка, Шведска, Данска, Француска и Пољска), што ову фирму и њену матичну фирму „HMT GmbH“ из Немачке чини водећим извозником у пословима конфекционирања радне одеће, са инсталисаним значајним производним капацитетима који могу да одговоре захтевима европског тржишта. Укупна инвестиција планирана за куповину и реновирање постојећег објекта МК „Рудник“ и енергетских постројења, куповину нове опреме и резервних делова, обуку нових радника износи од 1.000.000,00 до 1.200.000,00 ЕУР-а.

   

Previous Председник општине против изградње центра за складиштење и прераду отпада од стакла

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I