Prema Programu razvoja i upravljanja ljudskim resursima u lokalnim samoupravama mnogobrojne opstinske i gradske uprave povnovo na obuci u Gornjem Milanovcu

Lična i profesionalna etika i upravljanje ljudskim resursima sa posebnim osvrtom na plan integriteta i sukob interesa bila je tema juče održane druge po redu obuke predavača Agencije za borbu protiv korupcije iz sektora za poslove prevencije i odseka za programe obuke.
Obuka u organizaciji konsultanstke firme „MSP konsaltinga“ sprovedena je za zaposlene iz opštinskih uprava opština Vrnjačka Banja, Kraljevo, Lučani, Bajna Bašta, Čajetina, Arilje, Kosjerić, gradske uprave Čačak, kao i za domaćine zaposlene u opštinskoj upravi Gornji Milanovac.
Celodnevno jučerašnje predavanje bilo je podeljeno na tri oblasti iz profesionalne etike i upravljanja ljudskim resursima, govorilo se o moralu, i donošenju odluka u profesionalnom okruženju, kao i o mehanizmima za sprečavanje korupcije u ljudskim resursima.
Tokom edukacije u tematskim radionicama aktivno učešće uzeli su svi prestavnici lokalnih samouprava iz opština i gradova, a po završetku obuke rad učesnika će biti procenjen i verifikovan potvrdom o uspešno završenoj obuci. Načelnica Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac Gorica Petrović napomenula je da je od izuzetne važnosti da se zaposleni edukuju kako bi svoja znanja stečena na ovakvim obukama o unapređenju rada u lokalnim samoupravama svakodnevno primenjivali i time unapredili nivo usluga koje opština pruža svojim građanima.
Prema programu „Razvoja i upravljanja ljudskim resursima u lokalnim samoupravma“, a u organizaciji „MSP konsaltinga“, sledeća dvodnevna obuka za predstavnike jedanaest opština učesnica u projektu na temu primene Zakona o opštem upravnom postupku, biće održana u Vrnjačkoj Banji, a predavač je profesor Pravnog fakulteta Dejan Vučetić. Sve projektne aktivnosti koje se sprovode u partnerskim lokalnim samoupravama finansira Vlada Švajcarske preko svoje Agencije za razvoj i saradnju, a od ukupno jedanaest partnerskih lokalnih samuprava, pet opština ili gradskih uprava biće krajni korisnici distribuiranih fondova za implementaciju programa obuke.

Previous Uskršnja čestitka objavljena sa tehničkom greškom