Preminuo Predsednik opštine gospodin Dražimir Marušić

Dražimir Marušić
Predsednik Opštine Gornji Milanovac
                     1951-2010

Sa velikom žalošću obaveštavamo da je Predsednik opštine Gornji Milanovac gospodin Dražimir Marušić preminuo 14.avgusta 2010.godine u 02.00 časa.

Komemorativna sednica Opštinskog odbora SPS-a održaće se u ponedeljak 16.avgusta u prostorijama OOSPS-a sa početkom u 10.00 časova, dok će komemorativna sednica Skupštine opštine, Opštinskog veća, Opštinske uprave i građana opštine održati u sali Doma kulture sa početkom u 11.30 časova.

Sahrana Predsednika opštine obaviće se u ponedeljak, 16.avgusta u 15.00 časova na gradskom groblju u Gornjem Milanovcu

Rođen 02.10.1951. godine u Pranjanima, od oca Mališe i majke Milice (devojačko Trifunović). Osnovno obrazovanje stiče u rodnim Pranjanima a srednje obrazovanje u Gimnaziji u Gornjem Milanovcu.

Pravni fakultet završava 1975. godine u Beogradu. Iste godine, nakon završenih studija vraća se u Gornji Milanovac i počinje da radi u Skupštini opštine Gornji Milanovac.

Od početka karijere 1975. do 2000. godine, bio je: sekretar Sekretarijata za društvene i komunalne delatnosti i inspekcijske poslove (1980.-1989.), predsednik Izvršnog saveta (1989.-1992.), narodni poslanik Narodne Skupštine Republike Srbije u dva mandata (1992.-2001.) i u tri mandata predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac, i to najpre kao predsednik Skupštine opštine, po održanim prvim višestranačkim izborima.

Aktivno se bavi politikom od 1975.godine, član je Glavnog odbora SPS i predsednik OO SPS, od samog osnivanja Socijalističke partije Srbije (1990.godine)

Od 2001.- 2004. godine, Dražimir Marušić se uspešno bavio advokaturom. Za predsednika opštine kandiduje 2004. godine sa listom „Pobedi za Gornji Milanovac – Dražimir Marušić“ i ubedljivom pobedom, postaje prvoizabrani predsednik opštine Gornji Milanovac, izabran voljom ogromne većine građana . Očekivan uspeh ostvaruju i lista „Pobedi za Gornji Milanovac – Dražimir Marušić“, poveravanjem najvećeg broja odborničkih mandata (16).

Predsednik opštine Dražimir Marušić oženjen je suprugom Mirjanom (diplomirani ekonomista), ima dvoje dece sina Vladimira ( advokata) i ćerku Jovanu (studenta Pravnog fakulteta).

Tokom predsedničkih mandata Dražimira Marušića, realizovane su brojne značajne kapitalne investicije kao što su izgradnja vodosistema „Rzav“, gasifikacija Gornjeg Milanovca, Sistem za prečišćavanje otpadnih voda, rekonstrukcija internog odeljenja, otvaranje dečjeg odeljenja i izgradnja Odeljenja neuropsihijatrije – gornjomilanovačkog zdravstvenog centra, otvaranje seoskih zdravstvenih ambulanti, izgradnja Ekonomsko-trgovačke škole i dve gradske osnovne škole „Sveti Sava“ i Desanka Maksimović“ kao i adaptacija škola na seoskom području. Izgradnja fiskulturnih sali u osnovnim školama „Momčilo Nastasijević“, „Sveti Sava“ i „Desanka Maksimović“, rekonstrukcija i adaptacija zgrade Okružnog načestva u velelepnu i reprezetativnu zgradu u samom centru grada, osnivanje Muzeja „rudničko-takovskog kraja“ , očuvano je od zaborava bogato istorijsko i kulturno nasleđe opštine Gornji Milanovac, kupovina Doma vojske, izgradnja stambenih zgrada, izgradnja tržnog centra na „zelenoj“ pijaci, izgradnja i rekonstrukcija putne mreže, razvoj komunalne infrastukture i drugih objekata, dovođenje renomirane trgovinske kompanije „Delta holding“ u Gornji Milanovac, izgradnja moderne Sportske hale sa 1.500 mesta za sedenje… Izgradnjom lokalnih puteva, elektrifikacijom i telefonizacijom, investirano je u selo i poljoprivredu. Kupovinom zgrade „Dečjih novina“, objedinjena su i građanima dostupna u jednoj zgradi gornjomilanovačka Javna preduzeća i ustanove.

Prema kratkoročnim planovima dinamike izgradnje kapitalnih objekata, planirano je da u skorijoj budućnosti na području opštine Gornji Milanovac bude realizovana izgradnja Doma za stare, savremenog Doma kulture sa pratećim sadržajima, opštinskog arhiva, realizacija strategije privrednog i turističkog dugoročnog razvoja, završetak deponije „Vujan“ i početak edukacije razvrstavanja otpada i unapređenja zaštite životne okoline.

Previous Izvestaji o radu