Eng

Es

It

Sp

Пријатељи из Норвешке на пријему код председника Ковачевића

Пријатељи из Норвешке на пријему код председника Ковачевића

У пријатној и пре свега пријатељској атмосфери, гости из Норвешке су се председнику Дејану Ковачевићу захвалили на изузетно пријатном дочеку и боравку у нашој општини. Градоначелник Комуне Вефсн, господин Јан Арне посебно се захвалио на приказаним садржајима и обиласку наше општине. У норвешкој делегацији било је чланова који су први пут били у посети нашој општини, па их је Ковачевић упознао са радом локалне самоуправе.


Домаћин и његови гости разговарали су о разним темама и начину да се сарадња између две општине још више продуби. На састанку се говорило о социјалној заштити, наталитету, као и о старости становништва. Гости из Норвешке желе да улажу у нашу општину, желе да пренесу модел бриге о старим лицима из своје државе у Горњи Милановац. Председник Ковачевић је рекао да ће се ускоро у Скупштини Републике Србије пред посланицима наћи нови закон о социјалној заштити. Када он буде усвојен тачно ће бити прецизирани законски оквири у којима локална самоуправа може да делује када је у питању брига о старим лицима и старачким домовима.


Пријатељи из Норвешке на састанку су упознати и са пројектом реконструкције спомен парка Брдо мира. Ковачевић им је представио и објаснио који се све радови изводе и како ће након тога изгледати обновљен парк. Норвежани су показали велику жељу да донирају млада стабла дрвећа која би се посадила на месту некадашње норвешке шуме, која је због болести стабала посечена пре пар године.

На пријему се говорило и о размени ученика која се сваке године организује између две општине. Ове године у Норвешку иде једна ученица из Гимназије „Таковски устанак“, а на јесен у наш град долази средњошколац из Мушјена.

Након пријема код председника општине, гости из Норвешке посетили су милановачку Гимназију.

Previous Пријатељи из земље и иностранства на прослави Дана општине Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I