Prijem kod Predsednika opstine Gornji Milanovac za predstavnike Unije nezavisnih sindikata “ Autoprevoz“ Gornji Milanovac

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković sa saradnicima, primio je u svom kabinetu predstavnike Unije nezavisnih sindikata preduzeća za saobraćaj Autoprevoz Gornji Milanovac a.d.
Predstavnici sindikata ovog gornjomilanovačkog preduzeća upoznali su Predsednika opštine sa problemima sa kojima se zaposleni susreću naglasivši da je ugrožen opstanak samog preduzeća. Zbog takve situacije i opredeljenja radnika da se za svoja prava izbore organizovanjem štrajka formiran je štrajkački odbor sa zahtevima da se izvrši revizija privatizacije i preispitivanje poslovanja Autoprevoza od momenta privatizacije do danas, da poslodavac izvrši neizmirene obaveze prema radnicima i da se spreči vlasnik Autoprevoza u nameri da potpuno rasformira odeljenje putničkog saobraćaja, a linije ustupi drugim privatnicima. Ove zahteve uputili su direktoru preduzeća u kojem su zaposleni, Predsedniku opštine Gornji Milanovac i Agenciji za privatizaciju Republike Srbije. Jednočasovni prekid rada najavljen je za sutra, 29. mart 2013. godine, od 12.00 do 13.00 časova, a ukoliko ne dođe do ispunjenja iznetih zahteva do potpune obustave rada u ovom preduzeću doći će 10. aprila ove godine.
Predsednik opštine je rekao da će lokalna samouprava učiniti sve što je u mogućnosti kako bi pomogla zaposlenima u Autoprevozu u ostvarenju svojih prava imajući u vidu da je funkcionisanje ovog preduzeća u javnom interesu. Sastanak je završen zajedničkim zaključkom prisutnih da radnici formulišu i sa propratnom dokumentacijom dostave Opštini Gornji Milanovac zahtev za reviziju privatizacije, a koji će podržati Predsednik opštine Gornji Milanovac i proslediti Agenciji za privatizaciju Republike Srbije i drugim nadležnim organima.
Milisav Mirković je naglasio da Opština Gornji Milanovac ima interesa da se sporne situacije koje se tiču privatizacije nekadašnjih milanovačkih preduzeća razreše, prvenstveno u cilju ostvarenja prava radnika, a da svi čija odgovornost bude utvrđena trebaju bez izuzetka da snose odgovornost prema zakonu.

Previous Ministarka zdravlja u poseti Gornjem Milanovcu