Eng

Es

It

Sp

Програм прославе за 23. април

Програм прославе за 23. април

Свечаности поводом прославе Два века од подизања Другог српског устанка, Дан Војске Србије и Дан општине биће обележене 23. априла у Такову, почев од Свете литургије коју ће служити Његова Светлост Патријарх Српски Г. Иринеј у цркви Брвнари у Такову од 9.30 минута, рекао је данас на конференцији за штампу председник општине Милисав Мирковић.

Централна државна прослава биће настављена у 13.00 сати у знаменитом месту Таково на којој ће се обратити Председник државе и врховни командант Војске Србије Томислав Николић. Одавању војних и државних почасти устаницима и полагању венаца присуствоваће представници Владе Републике Србије, војног и дипломатског врха, стране и домаће делегације, јавне личности и многобројни гости Горњег Милановца широм Србије и иностранства. Према предвиђеном програму у Такову биће одржана војна смотра, испаљени почасни плотуни, примопредаја застава која ће се по четврти пут у српској историји извршити у Такову. Предходне примопредаје су извршили Краљ Петар 1911. и 1920.године и Јосип БрозТито на војној паради 1952.године.

Када је реч о припремама свечаности поводом Дана општине Горњи Милановац, председник Мирковић је данас новинарима рекао да ће дан пре централне манифестације у Такову, 22. априла, бити одржана свечана седница Скупштине општине Горњи Милановац на којој ће бити уручена престижна општинска признања најзаслужнијим појединцима и организацијама из Горњег Милановца са кратким културно-уметничким програмом. У вечерњим сатима, истог дана, на градском тргу почиње Српски фестивал светске музике где првог дана фестивала наступа Сања Илић и Балканика, Етно џез оркестар Мине Матијашевић и КУД Шумадија са гостима.

Другог централног Дана општине 23. априла од 21 сат на градском тргу наступиће певач Сергеј Ћетковић. Трећег дана фестивала наступа Влатко Стефановски, као и Tutti World Music Orchestra и Џипси Алексић.

Према најавама Председника општине ових дана је потврђено и да ће 21. априла концертно наступити уметнички ансамбал Министарства одбране Станислав Бинички од 19 сати на градском тргу. Иначе, цео април месец биће посвећен културно-уметничким садржајима, а везано за прославу јубилеја Таковског устанка.

Председник општине и начелница Општинске управе Горица Петровић су овом приликом назначили шта је све инфраструктруно урађено за последње две године колико трају припреме, при уређењу историјских знаменитих места, градског и сеоског подручја, као и програма који сачињава богату ризницу културно-историјских издавачких дела, а која су иницијативно наменески настала поводом јубилеја Два века од подизања устанка. Председник је рекао да је доста буџестких средстава утрошено за прославу, као и добрим делом од помоћи привреде, како би прослава била достојанствена, али и са намером да све уређено остане и након прославе.

И на самом крају председник општине позвао је своје суграђане да узму учешћа у масовној акцији уређења града и општине, планирану у суботу 4.априла, када ће на улице изаћи преко 2.000 учесника са намером да уреде свој животни простор.

 

Програм свих дешавања у априлу месецу у пдф формату.

Previous Председник општине у емисији “Осветљавање”

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I