Eng

Es

It

Sp

Прослављена градска слава

Прослављена градска слава

Протеклог викенда, општина Горњи Милановац обележила је градску славу и славу Цркве Свете Тројице, Силазак Духа светог на апостоле. Тим поводом, у суботу је одржано празнично вечерње богослужење, након чега је централним градским улицама прошла литија. Након литије, у порти Цркве уприличен је културно-уметнички програм подмлађеног састава КУД-а „Црнућанка“ и фрулаша Милоша Томића. У недељу, сви присутни су молитвено учествовали у Светој литургији коју је служио Његово преосвештенство Епископ жички Јустин:

„Овај дан посвећен је силаску Светог духа на апостоле. Данас је велики дан, дан који се у народу назива Свете Тројице или Духови. Велики је дан због тога што је Господ Бог Исус Христос, када се пред својим ученицима и апостолима вазносио, а они тужно гледали у њега, рекао: Ако ја не одем, Дух свети неће доћи. Данас славимо Свето Тројство- Оца, Сина и Духа светог. Циљ нашег живота је да задобијемо благодат Светог духа, он треба да се усели у нас, он је тај утешитељ животворни који нама даје смисао, треба да буде светлост нашег живота, јер кад живимо у светлости можемо да схватимо да су Бог Отац, Син и Дух једно“, рекао је Епископ жички Јустин, који је јуче у Цркви Свете Тројице, осим служења Свете литургије, рукоположио оца Владимира у ђакона.

Након Свете литургије, приступило се резању славског колача, које је уприличило свештенство Цркве Свете Тројице и Епископ, са председником општине Дејаном Ковачевићем.

Обележавању славе присуствовало је општинско руководство, чланови Општинског већа, директори јавних предузећа и установа, свештенство, представници Војске Србије и бројни суграђани.

 

Previous У недељу почиње купалишна сезона на базену

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I