Првенац Видак рођен првог дана у Новој години

Председник општине Дејан Ковачевић, посетио је прву бебу рођену у милановачком породилишту у 2024. години, дечака Видака и његову маму Ивану. Видак је рођен 1. јануара и прво је дете у породици Павловић. Овом приликом Ковачевић је Видаковој мами уручио поклон ваучер у вредности од 60.000 динара.

Желим да честитам мајци Ивани и запосленима у породилишту Опште болнице. Увак је најрадосније када дођете да посетите мајку и прворођену бебу. С обзиром да је ове године „прво па мушко“ како каже наш народ, надам се да ће година бити берићетна. Већ годинама имамо пад броја новорођене деце. Надам се да ћемо убудуће имати другачију слику и да ћемо тај тренд преокренути захваљујући мерама које спроводи Влада Републике Србије али и мерама на општинском нивоу. Мајка ивана  задњих 15 година није живела у Горњем Милановцу, драго ми је да се вратила да живи овде и да је одлучила да се породи у нашој болници, захваљујући позитивним искуствима њених пријатељица. Честитам свим запосленима на гинекологији у Горњем Милановцу на изузетно добром раду, а ми ћемо и даље радити у циљу стварања бољих услова за рад у Општој болници. Чуо сам још неколико добрих ствари за нашу болницу у поређењу са другим болницама у окружењу, тако да ме радује да имамо добар кадар и одличну перспекиву. Већ имамо и другу новорођену бебу у овој години тако да нам то даје наду да ћемо имати више беба у односу на претходну годину – рекао је Ковачевић.

Председник Ковачевић мајку Ивану је обишао у пратњи особља и гинеколога Драгана Перишића.

Драго ми је што председник општине наставља дугогодишњу традицију даривања прворођене бебе у породилишту Опште болнице Горњи Милановац. Прошле године смо имали мањи број порођаја, а како је ова година почела, у прва два дана имамо већ две бебе. Надамо се да ћемо у овој години имати много  већи број новорођене деце. Захваљујемо се општини која помаже  у стварању што бољих услова како у Дому здравља тако и на свим одељењима Опште болнице нагласио је Перишић.

Поред даривања прворођене бебе, општина  Горњи Милановац издваја додатна средства за свако рођено дете у општини. У питању су износи који су знатно већи од износа које дају друге општине. Наиме за свако прворођено и другорођено дете брачни пар добија накнаду од 60.000 динара, а за треће, четврто и свако наредно дете, родитељи добијају новчану помоћ од 100.000 динара.

Previous Општина Горњи Милановац поклонима улепшала дочек Нове године најмлађим суграђанима