Eng

Es

It

Sp

PRVI ILINDANSKI DANI 2011. – OD 31.JULA DO 2.AVGUSTA – KAMENICA

PRVI ILINDANSKI DANI 2011. – OD 31.JULA DO 2.AVGUSTA – KAMENICA

Prve Ilindanske dane u Kamenici, svečano je u nedelju otvorio Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković. Ovom prilikom Predsednik opštine je pozdravio sve prisutne goste i posetioce Ilindanskih dana sa željom da ilindanska manifestacija preraste u tradicionalno godišnje narodno okupljanje sa tendencijom da se skup što više omasovi i dobije međunarodni karaktker. Napomenuvši, da se prirodnim lepotama i srdačnim gostoprimstvom meštana ovog kraja i što većom budućom posećenošću ove manifestacije i drugim prednostima, stiču uslovi da Kamenica postane centar seoskog turizma.
Ovogodišnja, prva po redu, manifestacija započeta je Kulturno-umetničkim programom u kome su učestvovali zdravičari, pevačke grupe, folklorni ansambli i trubači. U okviru ovog kulturno-umetničkog programa u nedelju je otvorena i likovna kolonija sa prodajnom izložbom slika, koja će trajati koliko i manifestacija od 31.jula do 2.avgusta.

Pema programu prvih ilindanskih dana, najmlađi danas mogu pogledati od 18:00 sati Lutkarsku predstavu, a pola sata kasnije svi posetioci mogu uživati u monodrami „Ulica Crvenih venjera“ Ljiljane Bralović. U poslednjem danu ilindanskih dana u utorak, predviđen je tradicionalni turnir u malom fudbalu.
Organizaciju Prvih Ilindanskih dana u Kamenici pomogli su Opština Gornji Milanovac, Turistička organizacija Gornji Milanovac, Kulturni centar Gornji Milanovac, Mesna zajednica Družetići i osnovna škola „Ivo Andrić“ iz Pranjana.

Претходни Zatvoreno gradiliste stambene zgrade kompanije Takovo

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I