Eng

Es

It

Sp

Радови на изградњи моста на Дичини у Брђанима

Радови на изградњи моста на Дичини у Брђанима

Радови на изградњи моста на Дичини у Брђанима почињу у понедељак, 23. новембра 2015. године

Радови на изградњи новог моста на Дичини у Брђанима званично ће бити започети у понедељак, 23. новембра 2015. године. Рок за завршетак радова је 60 дана.

На месту постојећег који је током поплавног таласа у мају 2014. године тешко оштећен, а који ће бити демонтиран и срушен, биће саграђен нов армирано-бетонски мост. Вредност износи 20.641.643,00 динара без ПДВ-а, а извођач радова је предузеће Мета Балкан које ће радове изводити у групи извођача коју поред њега чине и Интрамонт и ГП Компресор ИНГ, оба из Ваљева и београдско ГИП Конструктор.

Председник општине Милисав Мирковић изразио је очекивање да ће извођач максимално искористити погодне временске прилике и интензивирањем радова завршити изградњу моста квалитетно и пре уговореног рока, још једном се захваливши становницима Брђана на показаном стрпљењу и разумевању.

Пројектну документацију за изградњу сачинио је Саобраћајни институт „ЦИП“, а изградња се финансира из средстава Фонда солидарности Европске уније.

Подсећања ради, одмах након оштећења моста у Брђанима постигнут је договор да грађевинско предузеће „Планум“ изврши санацију оштећења моста јер је исти интензивно користило за потребе изградње Коридора 11, а да Општина Горњи Милановац за потребе санације обезбеди потребну пројектну документацију. Општина Горњи Милановац обезбедила је пројекат санације моста током прошле године. Међутим, како су у међувремену настала нова оштећења на мосту, констатовано је да мост није могуће санирати и да стога треба приступити изградњи новог моста преко реке Дичине у Брђанима. Општина Горњи Милановац у сарадњи са Канцеларијом за помоћ и обнову поплављених подручја обезбедила је финансијска средства за изградњу моста у Брђанима из Фонда солидарности Европске уније.

Previous Усвојен буџет општине Горњи Милановац за 2016. годину

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I