Eng

Es

It

Sp

Радови у улици Солунског фронта према плану

Радови у улици Солунског фронта према плану

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, обишао је данас радове у улици Солунског фронта.

Обилазећи радове у Солунској, Ковачевић је истакао да се ради о једној од захтевнијих улица у Горњем Милановцу на којој рехабилитација није обављена од када је изграђена.

-Кроз радове који су у току решен је велики дугогодишњи проблем са површинским водама и морам да кажем да сам задовољан стањем на терену – рекао је Ковачевић и додао да очекује да ће радови бити завршени у и задатом року.

-Највећи проблем било је одводњавање саме саобраћајнице, ради се регулација у постојећој ширини и тај део посла је од великог значаја јер ћемо једино тако успети да сачувамо улицу када буде изграђена. Од извођача, али и од надзорног органа и свих који су укључени у овај пројекта очекујем да изађу у сусрет свим мештанима да сви имају адекватне прилазе својим домаћинствима –нагласио је председник општине.

Ковачевић каже да су планом генералне регулације предвиђени тротоари са обе стране коловоза у ширини од два метра,али да је стање на терену потпуно другачије.

– Такву ширину је немогуће извести јер би са обе стране улице требало да буду срушене ограде и да се улази у посед житеља улице. Овај проблем ћемо свакако превазићи,имамо план да у наредној фази идуће године покушамо да урадимо тротоар бар са једне стране у постојећој ширини, како би обезбедили безбедно кретање пешака – наглашава Ковачевић. Према његовим речима, када улица будете предата на употребу локалној самоуправи, биће урађен пројекат саобраћајне сигнализације и пронађен најбољи начин да се ограничи брзина.

Иначе, укупна дужина трасе која се реконструише је 550 метара, уз још 100 метара левог крака улице Солунског фронта.

Previous Испуњен план за 2020. годину

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I