Eng

Es

It

Sp

Распоређена средстава намењена за одржавање саобраћајне инфраструктуре

Распоређена средстава намењена за одржавање саобраћајне инфраструктуре

Улица Милоша Великог добија нови изглед – једна је од информација која се издваја са данашњег заседања Општинског већа. Решење о распореду дела средстава намењених за одржавање саобраћајне инфраструктуре које су већници данас усвојили у градској зони предвиђа изградњу тротоара у Крагујевачкој улици и рехабилитација коловоза у улици Милоша Великог. Такође, средства су опредељена и за асфалтирање некатегорисаних путева. За ове радове предвиђено је 110.000.000,00 динара: “Одвојити 10% буџета општине Горњи Милановац за саму инфраструктуру је јако велики износ и ми ћемо се трудити да изађемо у сусрет свакој Месној заједници када су у питању средства која се удружују са грађанима и са Месним заједницама. Гледаћемо да свакој Месној заједници удовољимоса њиховим захтевима уколико су они реални. Оно што је планирано буџетом то ће сигурно бити урађено. Данас сте на седници чули да ћемо вршити рехабилитацију улице МилошаВеликог, она ће добити нови асфалтни застор. Такође, покушаћемо да сам ужи центар града, где су улице у јако лошем стању да поправимо и средимо. Сви локални путеви који су у надлежности Општине ће се и дање финансирати искључиво из буџета, а за некатегорисане и даље остаје на снази Одлука 3:1, као што смо радили и у прошлој години“, рекао је председник Општинског већа Дејан Ковачевић.

Такође, на дневном реду данашње седнице нашао се и Извештај општинског правобранилаштва за 2017. годину. У односу на претходни период када су у питању судски спорови, реална уштеда у новцу је огромна: „Ми смо једним марљивим и упорним радом напокон почели да добијамо спорове. Један читав тим људи ради да што мање оваквих тужби буде у будућности. Чим немамо неке поступке, немамо ни потребе одласка на суд, немамо трошкове адвоката, ни правобранилаца. Са новим одлукама које Скупштина општине доноси, са великим обраћањем пажње на правне ствари у самој Општинској управи и на законито страда саме Општинске управе и јавних предузећа и установа дошли смо до једног заједничког ефекта, а то је 30% мање тужби у односуна 2016. годину. Такође, оно што је јако значај но напоменути јесте податак да смо успели да добијемо спорове у којима је Општина била тужена за 12.000.000,00 динара само исплате штете, односно на то још 1.500.000,00 трошкова суђења. Судске пресуде у овом износу општинско правобранилаштво је успело да обори. То су пресуде које су директно у корист буџета општине Горњи Милановац. Морам да напоменем да у претходном периоду нисмо имали овакве цифре и пресуде у корист Општине када је у питању општинско правобранилаштво. Обично се ишло на то да је Општина губила спорове.“, истакао је Ковачевић.

На тридесет деветој седници, директори јавних предузећа и установа члановима Општинског већа поднели су Извештаје о раду са финансијским извештајима, који су наседници и усвојени, а усвојено је и Решење које се тиче измена и допуна програма пословања Јавног предузећа за изградњу општине Горњи Милановац за 2018. годину, као и Решење о давању сагласности на измене и допуне Статута овог предузећа.

Previous Избори за савет месне заједнице Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I