Eng

Es

It

Sp

Реконструкција Дома културе – фаза 2

Реконструкција Дома културе – фаза 2

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић потписао је данас са извођачем радова “ИНТЕРКЛИМА” д.о.о, са седиштем у Врњачкој Бањи, Уговор о извођењу грађевинско – занатских радова са инсталацијама на адаптацији и реконструкцији Дома културе у Горњем Милановцу – друга фаза.

Након извршених свих припрема и неопходних активности према законској процедури стекли су се услови за почетак друге фазе реконструкције. Средства за реализацију обезбеђена су буџетом општине Горњи Милановац за 2015. годину а читава инвестиција реализује се из сопствених средстава општине, без задуживања.

Директорка “ИНТЕРКЛИМА” д.о.о. из Врњачке Бање, Загорка Чеперковић се захвалила на указаном поверењу и истакла да је већ упозната колика је важност пројекта и саме реконструкције али да су на основу дугогодишњег искуства спремни на изазове.

На састанку је договорено да се већ сутра креће са припремама, док се званичан почетак радова друге фазе очекује почетком јуна, према динамичком плану.

Општинска радна група на челу са начелницом Општинске управе Горицом Петровић и надаље ће пратити квалитет и динамику грађевинских радова, као и сачињавати благовремене извештаје за органе локалне самоуправе. Такође, одређени су и координатори и надзорни орган пројекта.

“Иако динамика реконструкције Дома културе у почетку није текла планираним током, услед непредвиђених проблема са подземним водама које су се појавиле на градилишту, извођење радова неће бити на уштрб квалитета. Ослањајући се на стручна лица као и на све ангажоване на пројекату и овај посао поверен Општинској управи као носиоцу радова, биће успешно завршен” изјавила је начелница Горица Петровић.

Према речима председника општине, општинска инвестиција која подразумева потпуну реконструкцију зграде Дома културе у фазама, Милановчани чекају дуже од педесет година и њеним завршетком наш центар града добиће нови изглед а културни живот грађана биће знатно унапређен.

Previous Одржана радионица у сали општине

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I