Реконструкција улице Мише Лазића у Горњем Милановцу

Радови на реконструкцији дела улице Мише Лазића, у дужини од око 142 метра, на потезу од раскрснице са улицом Кнеза Александра до моста преко реке Деспотовице су у завршној фази.

Грађевински радови обухватали су неопходне интервенције на изградњи коловозне површине у ширини од 6 метара, односно, две коловозне траке од 3 метра са обостраним тротоарима. Радовима је такође обухваћена израда потпорног зида са десне на почетку улице гледано из правца улице Кнеза Александра. Изграђени су парапетни зидови са оградама, власницима који имају изграђене стамбене објекте са дворишним површинама, како би се обезбедио простор за изградњу и пројектом проширене и планиране саобраћајнице са тротоарима.

Радове је данас обишао Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

-Данас сам се уверио да реконструкција, односно изградња потпуно нове улице Мише Лазића која је у току, обавља планираном динамиком а радови ће бити завршени чак и пре рока који је уговором дефинисан – рекао је Ковачевић и додао – завршетак свих радова, не само асфалтирање коловоза и тротоара, већ и враћање у првобитно стање свих ограда околних домаћинстава које смо морали да порушимо због изградње улице, најављен је за крај следеће седмице. – Желим да се захвалим свим мештанима, посебно Пауновићима, Вељовићима и Филиповићима који су свесрдно допринели да улица изгледа овако, који су уступили део својих поседа, како би могли да урадимо овакву улицу, од 6 метара ширине са тротоарима са обе стране. Све ово је усклопу договора са словеначким инвеститорм који гради Шоп парк непосредно у близини улице, који ће осим прилаза са магистарле имати и адекватан прилаз из града. Разговарао сам данас и са мештанима који су презадовољњи изгледом улице, јер је овде саобраћајница са једном траком, возила су наизменично морала да пролазе, а сада ће ово бити права градска саобраћајница са новом комуналном инфраструктуром – закључио је Ковачевић.

До краја недеље се планира асфалтирање саобраћајнице са два слоја асфалта ( носећи слој асфалта БНС 22 дебљине 8 цм и хабајући слој АБ 11 дебљине 5 цм). Према динамици извођача до краја следеће недеље планира се завршетак и свих осталих уговорених радова.

Уговорена вредност радова износи 10.246.555,92 динара са ПДВ-ом, извођач је фирма „Свин“ д.о.о. из Горњег Милановца. Наручилац посла је Општинска управа општине Горњи Милановац, а инвеститор је Општина Горњи Милановац.

Previous Нови асфалт на путу Горња Црнућа-Сврачковци