Eng

Es

It

Sp

РЕШЕЊЕ О ДОДЕЛИ ОПШТИНСКИХ НАГРАДА У 2018. ГОДИНИ

РЕШЕЊЕ О ДОДЕЛИ ОПШТИНСКИХ НАГРАДА У 2018. ГОДИНИ

На основу члана 5. став 2. Одлуке о установљењу награда и других признања општине Горњи Милановац („Сл. гласник општине Горњи Милановац“, бр. 4/2015) и члана 67. Пословника о раду Скупштине општине Горњи Мичлановац („Службени гласник општине Горњи Милановац“, број 17/2013), Комисија за Кадровска, административна и мандатно-имунитетска питања Скупштине општине Горњи Милановац на седници одржанoj 17. априла 2018. године донела је

 

РЕШЕЊЕ О ДОДЕЛИ ОПШТИНСКИХ НАГРАДА У 2018. ГОДИНИ

 

Златна медаља „Таковски устанак“ у 2018. години

 

КОМПАНИЈА „СПЕКТАР ДОО“ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Компанија „Спектар“ ДОО основана је 1985. године у Горњем Милановцу. Основне делатности компаније „Спектар“ ДОО су производња, дорада и продаја вишеслојних полиамидних омотача за полутрајну кувану кобасичку робу и термоскупљајућих високобаријерних филмова и кеса за паковање свежег меса, сувомеснатих производа, ферментисаних и димљених кобасица, ферметисаних сирева у сирева у зрењу.

Сви производи компаније „Спектар“ су плод најмодерније технологије која подразумева машине најновије генереције и репроматријале највишег квалитета.

Фирма која је пре 30 година почела са радом у приземљу једне куће, основана је пре свега као породична фирма, данас је израсла у правог гиганта и лидера на тржишту света. Својим производима покрива цело тржиште Србије и лидер је у региону. Када је реч о заступљености извоза у укупном приходу, компанија је присутна са 80 % учешћа на свим континентима.

У фирми је тренутно запослено преко 170 радника који раде у добром пословном окружењу и амбијенту.

Компанија „Спектар“ улаже у своју инфраструктуру и шири своје производне капацитете. У претходној години направљена је нова хала и купљене нове машине. Узимајући у обзир целокупно пословање комапанија „Спектар“ је један од водећих амбасадора Горњег Милановца али и Србије у свету. Стављањем у погон нових машина запошваља младе кадрове и омогућава им рад у пријатељској али и професионалној атмосфери.

 

БОРИВОЈЕ БОРО ЛОШИЋ – ПОСТХУМНО

Боривоје Боро Лошић рођен је 1941.године у Кремни, а од 1943.године живео је у Горњем Милановцу где је завршио основну у средњу школу. Новинарством је почео да се бави као матурант Гимназије давне 1959.године, када је заменио старијег брата Александра на месту дописника листа „Спорт“. У богатој у дугој новинарској каријери био је дописник загребачког „Спортског листа“, „Звездине ревије“ и Радио телевизије Србије.

Радни век од 35 година провео је у „Дечијим новинама“, као новинар и уредник у редакцији забавних издања. Аутор је монографија: О фудбалском клубу  „Таково“ и фудбалском клубу „Металац“ које су уз допуне доживеле више издања.

Позоришну каријеру започео је као ученик Гимназије. Као члан Ансамбла више од 50 година наступао је у представама Милановачког позоришта. За своје улоге више пута је награђиван на фестивалима некадашње Југославије. За своје улоге више пута је награђиван на фестивалима некадашње Југославије. Од 2003. године налазио се на челним функцијама Милановачког позоришта и један је од најзаслужнијих што је театар из Горњег Милановца један од најбољих не само на националном већ и на међународном нивоу.

РАДОСЛАВ РАДЕ БОГОСАВЉЕВИЋ – ДОКТОР ВЕТЕРИНЕ, ПЕНЗИОНЕР

Радослав Раде Богосављевић је наш суграђанин, доктор ветерине, пензионер. Он је човек широког знања, ерудита. Своја знања и искуства је увек делио са окружењем знајући да се тако умножавају. Од њега никада нећете чути речи које растужују и ниподаштавају другога. Његова реч је увек охрабрујућа. Никада није био похлепан и незасит. Своја богата сећања није записивао али их је несебично поклањао онима који су писали историју нашег града, инсистирајући да се његово име не помиње.

 

Сребрна медаља „Таковски устанак“ у 2018.години

 

ЗОРАН РАНКИЋ – ГЛУМАЦ, АФОРИСТИЧАР И ПЕСНИК

Зоран Ранкић  је српски глумац, првак Београдског драмског позоришта, драмски писац, редитељ, афористичар и песник. Детињство је провео у Горњем Миланоцу. Ученик је школе „Краљ Александар I“ и тиме се поноси. Његова обимна збирка поезије „Са мале пруге јављам“ тематизује Милановац и руднички крај, својеврсни је омаж старом Милановцу, ратном детињству, трагедији његове породице и велике љубави према нашем граду. Упоредо са овом књигом Ранкић припрема још једно прозно дело, низ кратких прича истог тематског оквира.

 

ДУШКО АНТОНИЈЕВИЋ – ПОЉОПРИВРЕДНИК 

Душко Антонијевић родом из Љеваје обрађује двадестет хектара своје земље и десет хектара земље које узима у закуп. Успешан је у производњи кромпира и млека. Ожењен је и отац двоје деце.

 

ЗОРАН НЕДЕЉКОВИЋ –  ПРОФЕСОР ФИЗИКЕ

Зоран Недељковић из Горњег Милановца, професор физике у ОШ „Свети Сава“ и ОШ „Краљ Александар I“. Свој посао професора физике ради изузетно и пожртвовано. Он је професор, разредни старешина, друг, пријатељ. Добитник је признања Друштва физичара Србије. Као врстан педаагог изабран је у тим од четири члана за израду задатака за збирку Комбиновани тест и посебну част је добио јер је аутор задатака за завршни тест у Заводу за вредновање и унапређење наставе. Такође, од ове године изабран је у Тим за израду задатака за Национално тестирање ученика седмог разреда основне школе и треће године средњих школа. С обзиром да у целом тиму има само три члана и да је Зоран Недељковић једини изабран са територије целе Србије од стране најстручнијих људи у образовању и науци, то је доказ да Зоран Недељковић на најбољи начин презентује нашу општину и школе.

 

КОМИСИЈА ЗА КАДРОВСКА, АДМИНИСТРАТИВНА И МАНДАТНО-ИМУНИТЕТСКА ПИТАЊА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

 

Број: 2-06-37/2018

ПРЕДСЕДНИК КОМИСИЈЕ

Александра Јанковић

Previous Промена режима саобраћаја

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I