Eng

Es

It

Sp

Рестрикције потрошње воде на Руднику

Рестрикције потрошње воде на Руднику

Рестрикције потрошње воде за насељено место Рудник

На предлог Јавног комуналног предузећа „Горњи Милановац“, а сходно Одлуци о комуналним делатностима на територији oпштине Горњи Милановац, начелница Општинске управе Горица Петровић донела је наредбу којом се уводе рестрикције потрошње воде за насељено место Рудник.

Имајући у виду насталу ситуацију рестрикције за кориснике насеља Рудник се уводе у циљу смањења потрошње воде забраном коришћења воде из водовода за поливање паркова, вртова (дворишта), башти, као и за прање улица и возила.

Ова наредба ступила је на снагу одмах, а у циљу њеног спровођења биће интензивиран рад инспекцијских служби Општинске управе општине Горњи Милановац.

Због изузетно високих температура у току претходне и ове седмице, а које ће се по најавама хидрометеоролошке службе пролонгирати и на наредни период, дошло је до очекивано повећане потрошње воде како становништва тако и привредних субјеката на целој територији општине Горњи Милановац, као и насељу Рудник.

Истовремено сушни период је условио смањење изворишних капацитета водоснабдевања насеља Рудник, које као туристичко место у летњем периоду има знатно повећану потрошњу воде.

Уколико грађани буду рационални у потрошњи и придржавали се ових забрана, предузете мере би дале очекиване резултате, а тиме би се избегле периодичне обуставе испоруке воде.

Мере рестрикције примењиваће се до стабилизације стања на изворишним капацитетима на територији oпштине Горњи Милановац.

Претходни Одржана седамдесет и седма седница Општинског већа

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I