Eng

Es

It

Sp

Резултати регулаторне реформе

Резултати регулаторне реформе

Представљени резултати пројекта “Унапређење пословног окружења на локалном нивоу кроз регулаторну реформу“

Финални извештај о реализацији пројекта „Унапређење пословног окружења на локалном нивоу кроз регулаторну реформу“ данас је представљен у општини Горњи Милановац.

Представљени су крајњи резултати пројекта, као и користи и уштеде које су локална самоуправа, пословни сектор и грађанство остварили након регулаторне реформе.

Слађанa Каравдић Кочевић, Kaтаринa Милановић и Предраг Цветковић, представници ОПТИМУСА-Центра за добро управљање, организације која у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина и општином Горњи Милановац спроводи пројекат, захвалили су се нашој локалној самоуправи на изузетној сарадњи, креативности и иницијативама током спровођење пројекта.

Директорка ОПТИМУСА, Слађанa Каравдић Кочевић тим поводом уручила је захвалницу председнику општине, Милисаву Мирковићу и истакла да је сарадња била на завидном нивоу а да о томе у прилог говоре постигнути резултати.

Пројектом, који је финансијски подржан од Швајцарског државног секретаријатата за економске послове (СЕЦО), у трајању од маја 2012 – до маја 2015. године, успостављени су регулаторни механизами за праћење републичких, локалних прописа и њихова примена кроз поједностављене административне поступке. Тиме се обезбеђују нижи трошкови и нижи ризици пословања за привреду а додатне вредности пројекта су реформа грађанских поступака, унапређење информација, као и смањење такси и рокова.

„Спровођење регулаторне реформе, кроз поједностављење административних поступака наставља се истим корацима и по завршетку пројекта јер тако се олакшава рад привреде, рад општинских органа, ствара се могућност нових инвестиција и смањује ризик пословања“ рекла је начелница Општинске управе Горица Петровић.

Циљ пројекта био је стварање повољнијег пословног амбијента и повећање конкурентности Горњег Милановца, уклањањем препрека за привреднике а регулаторна реформа омогућила је уштеде у новцу и времену као и већу правну сигурност.

Према подацима ОПТИМУСА процењене директне и индиректне уштеде, применом поједностављених административних поступака, за милановачки приватни сектор на годишњем нивоу достижу 4.52 милиона еура а уштеде за привредни сектор остварене на основу препорука које су прихваћене и уграђене у Нацрт закона о планирању и изградњи износе 353.611 еура.

Реформисање и унапређење рада Општинске управе представља укупан резултат спровођења регулаторне реформе, локална администрација је повећала транспарентност и ефикасност свог рада, електронски регистар поједноствљених административних поступака постављен је на интернет страници општине Горњи Милановац и доступан је свима.

Previous Калцификација киселог пољопривредног земљишта

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I