Eng

Es

It

Sp

Саопштење за јавност

Саопштење за јавност

Поводом текста објављеног у оквиру „Скупштинске стране“ у последњем броју недељног листа „Таковске новине“ која је иначе закупљен простор, као председник општине Горњи Милановац издајем следеће

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

„Скупштинска страна“ у недељном листу „Таковске новине“ првобитно је имала за циљ упознавање наших суграђана са радом Скупштине општине Горњи Милановац односно њених одборника – представника политичких странака и група грађана изабраних од стране наших суграђана.

Међутим, „Скупштинска страна“ углавном је злоупотребљавана за рекламирање председнице Скупштине општине Горњи Милановац и странке којој припада (СНС) о трошку грађана Горњег Милановца. Како се једно време престало са злоупотребом „Скупштинске стране“, сматрао сам да је њен уредник – председница Скупштине општине Јадранка Достанић схватила да су критике већине одборника и политичких групација да на тај начин злоупотребљава свој положај и троши средства грађана општине Горњи Милановац зарад личне промоције и промоције Српске напредне странке уродиле плодом, али очигледно је да нису.

Трошећи новац пореских обвезника кроз закуп простора у „Таковским новинама“ Јадранка Достанић и странка којој припада себи ствара могућност да пласира јавности читав низ лажи и неистина које ниједно друго средство јавног информисања не жели да пренесе. Наиме, у последњем броју Јадранка Достанић наводи да је одлуку за одржавање седнице Скупштине општине донео председник општине односно ја, а да је о њеном одржавању сазнала из позивнице коју је добила на кућну адресу. Тачно је да је председница Јадранка Достанић благовремено добила позивницу на кућну адресу са програмом обележавања 201. годишњице од подизања Другог српског устанка и Дана општине Горњи Милановац у оквиру кога је традиционално и одржавање свечане седнице и тачно је да свечану седницу сазива председник Скупштине. Али, то што је председница Скупштине Јадранка Достанић на прво место ставила предизборну кампању и страначке интересе запоставивши обављање својих дужности као председника Скупштине услед чега није благовремено заказала свечану седницу Скупштине општине, свакако није моја одговорност. Такође, не могу ја бити одговоран што је предлоге за доделу награда заслужним правним лицима и појединцима које општина сваке године додељује поводом Дана општине, закључала у своју канцеларију и отишла у предизборну кампању онемогућивши на тај начин рад кадровске комисије.

Одлуку да се 201. годишњица од подизања Другог српског устанка, а за чије обележавање је везано и обележавање Дана наше општине, обележи 23. априла 2016. године, дакле у време предизборне ћутње, такође нисам донео ја како председница Јадранка Достанић наводи. Такву одлуку донело је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а Општина Горњи Милановац и ја као њен Председник поштујем одлуке надлежних органа. Пошто председница Скупштине стално наводи да се мора сарађивати са републичким органима и да она то редовно чини, остаје непознаница како то да није била упозната са таквом одлуком Министарства. Можда су је и позивали из Министарства, али је она највероватније била одсутна због заузетости предизборном кампањом.

Јадранка Достанић истакла је да је мишљења да је Свечану седницу требало одржати пре предизборне тишине. Е па госпођо Достанић, мишљење је једно, а поштовање закона друго. Да сте заиста имали такво мишљење Ви бисте благовремено упутили захтев Општинском већу да донесе одлуку да се празник општине обележи неког другог датума као што и налажу прописи. Али то нисте учинили већ сте само мислили. Није имало потребе да мислите већ да спроводите законе и подзаконска акта.

Да ли је у надлежности председнице Скупштине да упућује критике политичким странкама путем „Скупштинске стране“ која, како она тврди, служи за информисање грађана о раду локалног парламента? Наравно да није. Реч је о чистој злоупотреби функције председника Скупштине и новца пореских обвезника грађана Горњег Милановца од стране Јадранке Достанић.

Да се ради о чистом обмањивању јавности у прилог иде и чињеница да је Јадранка Достанић и сазвала свечану седницу Скупштине општине Горњи Милановац за 23. април 2016. године.

 

У Горњем Милановцу, 21. априла 2016. године
ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ
Милисав Мирковић

Previous 93 нова уговора о додели бесповратних подстицајних средстава у пољопривреди општине Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I