Eng

Es

It

Sp

Саопштење за јавност Председника општине

Саопштење за јавност Председника општине

Поводом текста објављеног на другој и трећој страни недељног листа „Таковске новине“ 20. августа 2015. године, а у оквиру „Скупштинске стране“ која је иначе закупљен простор, као Председник Општине Горњи Милановац издајем следеће

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

„Скупштинска страна“ у недељном листу „Таковске новине“ првобитно је имала за циљ упознавање наших суграђана са радом Скупштине Општине Горњи Милановац односно њених одборника – представника политичких странака и група грађана изабраних од странe наших суграђана. У том смислу био је формиран и Уређивачки тим кога су чинили представници свих одборничких група (опозиционих и оних које су у власти) управо из разлога што је била замисао да грађани буду објективно информисани о раду овог органа.

Временом, један по један члан уређивачког одбора, из различитих разлога, а како су поједини медији пренели – неки од њих „због самовоље председнице СО и оптужби да рекламира себе и своју странку (СНС) о трошку грађана Горњег Милановца“, напустили су уређивачки тим.

Овим путем желим да упознам јавност да је у последњем броју „Таковских новина“ у оквиру „Скупштинске стране“ која је закупљен простор, објављена моја фотографија без претходно добијене сагласности чиме појединци који уређују ову страну желе да јавност у Горњем Милановцу доведу у заблуду да је исти простор закупљен за објављивање мојих фотографија. Како исти простор није потписан од стране уређивача, а истовремено је означен као закупљен простор, овим путем позивам одговорне у „Таковским новинама“ да упознају јавност са тим ко уређује ову страницу о трошку наших суграђана.

Имајући у виду да се једини извештај са одржане седнице Скупштине Општине Горњи Милановац своди на текст који се објављује у оквиру закупљеног простора, поставља се питање колико се на овај начин грађани објективно и информишу, с обзиром да се исти креира од стране појединаца и објављује само део дешавања на седницама, а не од професионалних новинара запослених у „Таковским новинама“ који иначе присуствују свакој седници Скупштине Општине.

На крају још једном позивам оне који уређују „Скупштинску страну“ да не троше новац пореских обвезника за објављивање мојих фотографија без претходно добијене моје сагласности, а што се тиче текста и фотографија других појединаца које се објављују на закупљеним страницама „Таковских новина“ препуштам грађанима Општине Горњи Милановац да дају свој суд.

 

У Горњем Милановцу, 20. августа 2015. године
Председник општине

Милисав Мирковић

Previous Изложба „Старо и нестало воће Србије“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I