Eng

Es

It

Sp

Сарадња општинe Горњи Милановац и Гораждевца

Сарадња општинe Горњи Милановац и Гораждевца

Поводом потписаног Протокола о сарадњи између Моравичког и Пећког управног округа о успостављању сарадње и помоћи српском народу на Косову и Метохији, председник општине Милисав Мирковић примио је данас делегацију Гораждевца коју је предводио председник привременог органа општине Пећ, Милош Димитријевић.

Разговарано је о успостављању и проширењу сарадње у области развоја привреде, инфраструктуре, очувања културне баштине, образовања, туризма као и очувању традиционалних вредности са циљем помоћи српском народу у Гораждевцу.

У складу са политиком и програмом Владе Републике Србије на Савету Моравичког округа договорена је помоћ српском делу становништва који живи на територији локалних самоуправа Пећког управног округа. Конкретно, наша општина задужена је за сарадњу са општином Пећ, Ивањица са општином Исток, Лучани са општином Клина док град Чачак за сарадњу и помоћ у све три општине.

Председник општине, Милисав Мирковић рекао је да подржава сарадњу која је у обостраном интересу српског народа и сходно томе неопходно је повезивање привредних субјеката, образовних установа обе општине као и организовање међусобних посета како би се сарадња проширила и обезбедила перспектива српском народу у Пећи.

Изражавањем спремности наше локалне самоуправе за сарадњу и помоћ Гораждевцу председник је истакао да српски народ са Косова и Метохије не сме бити заборављен и запостављен а да ће општина Горњи Милановац помоћи колико буде у могућности.

Previous Дан ОШ „Таковски устанак“ у Такову

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I