Eng

Es

It

Sp

Sastanak sa predstavnistvom Kola srpskih sestara

Sastanak sa predstavnistvom Kola srpskih sestara

Povodom održavanja redovne godišnje skupštine Kola Srpskih sestara u Gornjem Milanovcu, danas su se sa predsednikom opštine Milisavom Mirkovićem sastale predsednica i potpredsednica beogradskog glavnog odbora Kola srpskih sestara Mila Viktorović i Ljiljana Čubrić, kao i predsednica gornjomilanovačkog ogranka ovog udruženja Divna Radibratović.
Tokom sastanka, predsednik Mirković upoznao je gošće iz Beograda sa geografskim, istorijskim i kulturno-umetničkim sadržajima opštine Gornji Milanovac. Naglasivši da se na području gornjomilanovačke opštine, jedne od prostorno najvećih opština u Srbiji, čuva dragoceno istorijsko nasleđe porodice Obrenović. Takođe, pomenuvši kulturno-umetniči doprinos porodice Nastasijević, pripovedača srpske književnosti Dragiše Vasića i drugih znamenitih ličnosti rudničko-takovskog kraja.

Predstavnice Kola sropskih sestara su danas od predsednika opštine infromisane i da se u delu vođenja socijalne politike rukovodstva opštine Gornji Milanovac, za pomoć različitim socijalno ugroženim kategorijama, izdvaja oko dvadeset miliona dinara iz opštinskog budžeta, mimo redovnog finasiranja Crvenog krsta, Centra za socijani rad i Kola srpskih sestara. Ujedno, posebno pohvališi značajan aktivan doprinos u dobrovornom i humanitarnom radu sestrinsta Kola u pomoći socijano ugroženim građanima opštine Gornji Milanovac, kroz stipendiranje učenika i realizaciju tokom čitave godine različitih humanitarnih akcija.
Predsednik Mirković je najavio i da je u planu obezbeđivanje prostorije, odnosno sedišta gde bi se obavljale aktivnosti gornjomilanovačkog ogranka sestrinsta. Prema rečima predstavnica Kola srpskih sestara, prostor je neophodan i za zbrinjavanje doniranih sredstava u vidu knjiga, školskog pribora, humanitarnih paketa odeće i hrane, kao i drugih sredstava, koja se periodično prikupljaju za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

 

Претходни “VELIKO SPREMANJE SRBIJE“ u subotu 04. juna 2011. godine od 8:30 sati I

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I