Sastanci radnih grupa međunarodnog projekta „Kultura i volonterstvo“

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković i članovi radnih grupa međunarodnog projekta „Kultura i volonterstvo“ na kojem Opština Gornji Milanovac sarađuje sa tri norveške i dve srpske opštine održali su sastanke u Vrnjačkoj Banji od 24-27. marta tekuće godine. Sastancima na kojima se govorilo o trenutnom statusu projekta prisustvovali su gradonačelnici opština u projektu, koordinatori i nosioci radnih grupa za tri podprojekta: „Škola kulture“, „Volonterski centar“ i „Omladinski savet“.
Opšti zaključci sa sastanaka bili su pozitivni, projektne aktivnosti se odvijaju onako kako je i planirano projektom. Značajnu podršku pruža i Stalna konferencija gradova i opština čiji je predstavnik bio prisutan tokom sastanaka i koji je dao pozitivnu ocenu celokupnom toku projekta.
Svih šest opština pravilno je shvatilo svoju ulogu, obaveze kao i svrhu i krajnji cilj projekta a to je, u suštini, razmena znanja i iskustava između srpskih i norveških opština-implementiran model po uzoru na norvešku školu kulture „kultura za sve“ u srpskim opštinama, ustanovljen Volonterski centar po ugledu na norveške volonterske centre i konstituisan Đački parlament. Konkretno za Opštinu Gornji Milanovac svi ovi ciljevi projekta su i ostvareni. Važan resurs projekta predstavlja i razvijena svest lokalnog stanovništva u srpskim opštinama o postojanju škole kulture, volonterizma i omladinskog saveta.
Dogovoren je naredni projektni sastanak za septembar 2012. godine u norveškoj Komuni Vefsn, prijateljskoj opštini opštine Gornji Milanovac.

Previous Poseta predstavnika norveške opštine Vefsn

Leave Your Comment