Седам деценија успешног пословања

Представници Привредне коморе Србије данас су свечано уручили јубиларну награду компанији „Кансаи Хелиос“ Србија из Горњег Милановца. Ова компанија је основана давне 1953. године под називом „Гранит“, а прошле године је прославила 70 година постојања. Свечаној додели награде присуствовали су и представници Привредне коморе Краљево, као и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

–  Поносан сам због тога што су они прошле године прославили 70 година постојања, а за тих 70 година континуираног рада само су напредовали и остваривали све боље резултате.  Желим да се захвалим и Привредној комори Србије која негује привреду Горњег Милановца и заједно са нама покушава да отклони све недостатке. Заједно радимо и на законским регулативама како би им олакшали пословање. Такође, честитам свим запосленима у компанији „Кансаи Хелиос“ на јубилеју, захваљујем им се што су истрајно радили на томе да ова компанија траје већ преко 70 година, што је изузетна реткост у Србији. Обишли смо део погона, видели смо на колико малом простору је добро организована производња.  Они су увећали капацитете за 50%, имају 30% више радника у односу на претходни период и срећан сам што једна таква компанија послује код нас. То значи да је увећан и БДП Горњег Милановца, као и буџет с обзиром на то да постоји већи број запослених. Трудићемо се и у наредном пероду, да у сарадњи са привредном Горњег Милановца заједно и транспарентно правимо буџете и инвестиције за будућност града и индустрије у Горњем Милановцу – изјавио је је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Председник одбора директора компаније „Кансаи Хелиос“ Владимир Симић истакао је да поред обележавања јубилеја, велике позитивне промене прате компанију и пратиће је и убудуће:

– Изузетна ми је част што смо данас угостили председника општине Горњи Милановац и представнике Привредне коморе Србије и Привредне коморе Краљево.  Истакао бих да је „Кансаи Хелиос“ Србија у протекле две године такође увећала продају у тонима и еврима  за 50%, паралено смо проширили своје капацитете за неких 80%. На лепом смо путу да заокружимо проширење читавог комплекса фабрике за неких 9000м² на суседној локацији чиме ћемо за 25% повећати наш физички простор – рекао је Владимир Симић, председник одбора директора компаније „Кансаи Хелиос“.

Секретар Привредне коморе Србије Драган Стевановић свечано је уручио јубиларну награду:

– Велика ми је част и задовољно предати награду за овакав јубилеј као што је то у компанији „Кансаи Хелиос“, она је кроз све време постојања увек ишла узлазном линијом. Данас у овој фабрици имате годишњу производњу преко 30 000 тона премаза, од тога 55% се извози и то на захтевна тржишта, као што је то тржиште Европске уније. То је доказ да је ова компанија са својим кадровима и технологијом у самом врху – рекао је Драган Стевановић, секретар Привредне коморе Србије.

Директор Регионалне привредне коморе Краљево Звонко Туфегџић, овом приликом истакао је да је велико задовољство имати овакву фирму на региону који покрива Регионална привредна комора Краљево:

– Ово је фирма која траје преко 70 година. Фирма која је друштвено одговорна и то је разлог због ког је данас додели награде присуствовао и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и на тај начин показао да само удружени, град и привреда могу да учине да једна средина напредује – закључио је Звонко Туфегџић, директор Регионалне привредне коморе Краљево.

Компанија „Кансаи Хелиос“ једна је у низу компанија у Горњем Милановцу, које својим дугогодишњим пословањем чине привреду Горњег Милановца јаком и успешном.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Са првим данима пролећа почињу инфраструктурни радови