Eng

Es

It

Sp

Седамдесетогодишњица ослобођења рудничко-таковског краја

Седамдесетогодишњица ослобођења рудничко-таковског краја

У Горњем Милановцу достојанствено обележена седамдесетогодишњица ослобођења рудничко-таковског краја од немачких окупатора.

Свечана академија поводом обележавања јубилеја – 70 година од ослобођења Рудничко-таковског краја од немачких окупатора, одржана је данас у згради Окружног начелства у Горњем Милановцу из које је славни војвода Живојин Мишић пре 100 година командовао својим јунацима да крену у одлучну Рудничку офанзиву, када је започета Сувоборско-колубарска битка где је извојевао једну од најблиставијих својих победа.

Пре самог почетка програма свечаности, на градском тргу на споменику „Слободе“, венце су положили представници Војске Србије, локалне самоуправе и горњомилановачке борачке организације. Дугогодишњи организатор Сабора бораца ослободилачких ратова и члан борачке организације Владимир Јовановић је првенствено најавио званичну химну борачке организације „Партизан сам, тим се дичем“ а потом позвао све присутне да минутом ћутања одају почаст свима онима који су дале животе у вековној борби српског народа за своју слободу. Опширније у прилогу.

Данашњу свечаност употпунио је програм певачке женске групе КУД-а „Шумадија“, песникиња Вера Павић са својом песмом „Опраштам али не заборављам“ и фрулаш Мићо Сатарић који је мелодијом „Друже Тито ми ти се кунемо“ побрао велики аплауз присутних бораца.

Previous Исплата становништву погођеном поплавама

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2023 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб одржава и ажурира: АVI SOLUTIONS