Eng

Es

It

Sp

Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Danas, 10. februara 2012. godine, u Kabinetu predsednika opštine Gornji Milanovac održana je sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije.
Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije i Predsednik opštine Milisav Mirković sazvao je sednicu Štaba radi sagledavanja trenutnog stanja i utvrđivanja daljih mera u cilju prevazilaženja situacije u kojoj se opština nalazi i predupređivanja nastajanja svih negativnih posledica. Svi regionalni putni pravci su prohodni kao i većina lokalnih puteva, a u toku je i raščišćavanje nekategorisanih puteva pri čemu prioritet imaju ona naseljena mesta u kojima ima smrtnih slučajeva, bolesnih, iznemoglih lica. Sva raspoloživa mehanizacija, kako javna tako i dodatno angažovana, je na terenu. Shodno zaključcima sa prethodnih sednica službena lica Opštine, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad su na terenu i svim raspoloživim sredstvima u saradnji sa službama Doma zdravlja, Elektrodistribucije i Vatrogasne jedinice probijaju se do najugroženijih domaćinstava sa hranom i lekovima. Elektrodistribucija Gornji Milanovac, u cilju smanjenja potrošnje električne energije isključila je od sinoć javnu rasvetu u gradu kao i većinu velikih potrošača iz privrede dok će ostatak velikih potrošača biti isključen sa mreže tokom dana nakon okončanja započetih proizvodnih procesa. Ukoliko situacija sa snabdevanjem električne energije bude pogoršana ići će se na isključenje dela privrede koji su korisnici niskonaponske mreže. Za sada nema planiranih restrikcija prema domaćinstvima. Na području grada situacija je za sada stabilna i započeti su radovi na iznošenju snega iz užeg centra grada kao i skidanje ledenica sa objekata. Sve ugrožene zone su obeležene od strane inspekcijskih službi Opštine i za sada se upućuju samo opomene građanima vezanim za njihove zakonske obaveze u pogledu čišćenja snega ispred svojih objekata i skidanja ledenica sa krovova. Odluka kojom se od 8. februara 2012. godine, dozvoljava kretanje motornim vozilima Trgom Kneza Mihaila i delom ulice Vojvode Milana od Trga Kneza Mihaila do ulice Miloša Velikog u vremenu od 18.00 do 24.00 časa je na snazi i važiće sve do ukidanja vanredne situacije u Opštini Gornji Milanovac. I na ovoj sednici odato je priznanje angažovanju mehanizacije i ljudstva iz gornjomilanovačke kasarne koji na ulicama svakodnevno pomažu u prevazilaženju izuzetno teške situacije, A.D. Rudnik i flotacija „Rudnik“ koje je svojom mehanizacijom raščišćava područje Rudnika i Majdana kao i preduzeću „Svin“ koje je dalo jedno vozilo da bez naknade danonoćno učestvuje u raščišćavanju snega.
Shodno Odluci o prekidu nastave u obrazovno-vaspitnim ustanovama na teritoriji opštine Gornji Milanovac osnovne i srednje škole ove sedmice nisu radile kao ni predškolska ustanova dok vrtić na gradskom i seoskom području radi, ali sa znatno manjim brojem prisutne dece. Što se tiče nastave odnosno najava Ministarstva prosvete i nauke da se neće realizovati ni naredne nedelje, očekuje se zvanična Odluka Ministarstva prosvete i nauke imajući u vidu da je u odnosu na prošlu Odluku opštinskog štaba u međuvremenu proglašena vanredna situacija za celu Srbiju i da je sada donošenje takve Odluke u nadležnosti Ministarstva za celu Srbiju.
Prema izveštajima nadležnih nema većih problema u oblasti telekomunikacija, radu službe hitne pomoći i kućne nege, vodosnabdevanja, grejanja i komunalne higijene osim teškoća u pristupu kontejnerima zbog visokog snežnog pokrivača i niskih temperatura..
I danas su upućeni apeli bolesnim i starim licima, kao i trudnicama sa seoskih područja, a naročito iz onih delova koji su teško pristupačni, da se privremeno smeste kod prijatelja i rodbine na području grada do stabilizacije vremenskih prilika i svim građanima koji imaju roditelje, rodbinu i prijatelje koji žive na seoskom području, a naročito u teško pristupačnim krajevima, uspostave kontakt sa njima, obiđu ih ukoliko već nisu i da tako uz maksimalno lično angažovanje pokažu solidarnost u ovoj teškoj situaciji i pomognu službama koje su naterenu.

Претходни Dozvoljeno kretanje motornim vozilima u centru grada

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I