Eng

Es

It

Sp

Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Prema izveštajima nadležnih službi podnetih članovima Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac, na sednici održanoj danas, 24. februara 2012. godine, sveukupno stanje u opštini se postepeno stabilizuje. Svi magistralni, regionalni i lokalni putevi su pročišćeni i prohodni i dalje se radi na njihovim proširenju na onim mestima gde je to neophodno. Većina nekategorisanih puteva je pročišćena, a problema ima u onim naseljenim mestima gde je visina snežnih smetova i preko 3 metra, pa je i dodatno angažovana teška mehanizacija gotovo nemoćna. Intenziviran je rad inspekcijskih službi Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac na obilasku urušenih objekata na području opštine i izradi zapisnika o izvršenoj kontroli.
Obrazovno-vaspitni rad u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine Gornji Milanovac redovno se realizuje.
Na gradskom području sve ulice su pročišćene i pojačane su aktivnosti na iznošenju snega iz zona raskrsnica, parking prostora i trotoara kao i uklanjanju ledenih ploča koje su prisutne na pojedinim lokacijama. Radi se i na oslobađanju rešetki slivnika za nesmetan prijem površinskih voda.
Shodno zaključku Okružnog štaba za vanredne situacije, na današnjoj sednici Opštinskog štaba, izdata je naredba JKP „Gornji Milanovac“ da redovno vrši nadzor i prati stanje visoke brane „Banjani“ u Gornjim Banjanima i da o tome redovno izveštava Opštinski i Okružni štab za vanredne situacije. Takođe, zaključkom Okružnog štaba naloženo je Republičkom vodoprivrednom inspektoru da izvrši kontrolu trenutnog stanja visoke brane „Banjani“.
Elektrodistribucija Gornji Milanovac i dalje nastavlja sa isključenjem javne rasvete u gradu kao merom za smanjenje potrošnje električne energije, ali tako što se javna rasvete isključuje od 20.30 časova, zbog rada škola.
Prema izveštajima nadležnih, nema većih problema u oblasti snabdevanja električnom energijom, telekomunikacijama, radu službe hitne pomoći i kućne nege, vodosnabdevanja, grejanja i komunalne higijene.


Претходни Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I