Seminar protivgradne zaštiteI

Strelci protivgradnih stanica na teritoriji opštine Gornji Milanovac, potpisalu su danas Ugovor za rad u 2011. godini na poslovima protigradne zaštite i izvršili obavezan zdravstveni pregled u velikoj sali opštine Gornji Milanovac.
Pre potpisivanja ugovora, stručna lica Republičko hidrometerološkog zavoda iz radarskog centra „Bukulja“, održali su seminar obuke i proveru znanja prisutnih strelaca za rad na protivgradnim stanicima, kojih trenutno ima 24 na teritoriji opštini Gornji Milanovac, sa po dva angažovana strelca.
Ovim povodom, predsednik opštine Milisav Mirković, iskoristio je priliku da pozdravi i da se zahvali gornjomilanovačkim strelcima na prihvatanju tako odgovornog posla, napomenuvši i da je u planu popravka i rekonstrukcija nekoliko protivgradnih stanica, kao i da će nadoknada za njihovo angažovanje iz opštinskog budžeta ove godine, biti u istom iznosu od 4.000,oo dinara, koliko će strelcima za 2011.godinu, platiti i Republički hidrometerološki zavod.
Šef radarskog centra Milan Spasić rekao je da se još uvek čeka donošenje novog Zakona protivgradne zaštite, koji bi u potpunosti regulisao i dopunio postupak protivgradne zažtite, obavestivši strece da će i ove godine sezona borbe protiv grada početi 15.aprila i trajati do 15.oktobra.

Previous Ispraćaj prve generacije regrutaI

Leave Your Comment