Seoske Olimpijske igre

Povodom osvojene tri zlatne, srebrne i bronzane medalje na republičkim Olimpijskim seoskim igrama Srbije u Aksinačkim rudnicima zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović upriličio je danas svečani prijem za nagrađene takmičare iz gornjomilanovačkih mesnih zajednica. Čestitajući učesnicima na ostvarenim zapaženim uspesima u svoje, i u ime predsednika opštine Milisava Mirkovića, zamenik predsednika opštine je naglasio da su uspešno ostvareni ekipni i pojedinačni rezultati na seoskoj Olimpijadi utoliko značajniji zbog činjenice da su takmičari uzeli učešće prvi put nakon više od 25 godina.
Prema najavi zamenika Milovanovića iduće godine u pripreme, kvalifikacije i samo takmičenje krenuće se ranije, mnogo organizovanije i spremnije ne samo zbog zaslužnog uspeha koji su nosioci medalja ostvarili, nego i zbog samog koncepta seoske Olimpijade koja ne podrazmeva samo takmičenje, već i međusobnu saradnju učesnika, druženje i razmenu iskustava različitih predstavnika seoskih sredina u Srbiji. Naglasivši, da je to potreba naših žitelja posebno mladih po seoskim mesnim zajednicama, a koju su potvrdili i prisutni na prijemu predstavnici mesnih zajednica Vraćevšnice, Jablanice i Kalimanića. Prema njihovim rečima veliku zahvalnost upućuju Sportskom savezu opštine Gornji Milanovac uz podršku gornjomilanovačke opštine za dobru organizaciju, a za tehničku i stručnu pomoć zahvalnost su izrazili Streljačkoj družini „Dragan Jeftić Škepo“ i JP „Sportsko rekreativni centar“ Gornji Milanovac.
Srboljub Nešović predsednik Sportskog saveza opštine Gornji Milanovac predstavio je rezultate i osvojena mesta, rekavši da je ženska ekipa u stonom tenisu osvojila prvo mesto, muška ekipa u streljaštvu je bila druga, a na treću stepenicu pobedničkog postolja popele su se ekipe u ženskom streljaštvu i muškom narodnom višeboju i to u konkurenciji od 16 opština i 81 mesne zajednice. U pojedinačnoj konkurenciji zlatne medalje su osvojili Jovana Steković u narodnom višeboju i Đorđe Oluić u streljaštvu, dok je srebro pripalo Jovanu Đukiću u narednom višeboju.
Na ovom takmičenju učešće je uzelo pedeset i jedan takmičar iz mesnih zajednica Takovo, Velereč, Jablanica, Kalimanići, Vraćevšnica, Rudnik i Pranjani.

Previous Ukinute restrikcije vode