Eng

Es

It

Sp

Sestre Čedina i Borka Dražević iz Drenove dobile su svoj novi krov nad glavom

Sestre Čedina i Borka Dražević iz Drenove dobile su svoj novi krov nad glavom

Sestre Čedina i Borka Dražević iz Drenove, sinovice i jedini potomci narodnog heroja Dragomira Draževića koji je zajedno sa svoja tri sina poginuo u toku Drugog svetskog rata dobile su svoj novi krov nad glavom shodno obećanju zamenika predsednika opštine Alekse Gagića datom sredinom jeseni.
Opština Gornji Milanovac obezbedila je sredstva u budžetu i kupila staricama kontejner za stanovanje koji je postavljen u neposrednoj blizini objekta u kojem su do sada živele dok je Elektrodistribucija Gornji Milanovac obezbedila i napajanje električnom energijom. Na taj način ovim staricama starost će biti učinjena koliko-toliko podnošljivijom. Opremanje nameštajem novog doma sestara Dražević izvršeno je uz pomoć donatora.
Zbog izuzetno lošeg stanja u kojem se nalazila kuća u kojoj su sestre Dražević do sada živele i bojazni da se ne sruši nije bilo dovoljno vremena za izgradnju nove kuće pa se pristupilo nabavci stambenog kontejnera. U svakom slučaju, sestre su na sigurnom i u toplom, a dalju brigu o njima vodiće Crveni krst i Centar za socijalni rad iz Gornjeg Milanovca.

Претходни Sat na crkvi Svete Trojice

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I