Eng

Es

It

Sp

Скромно обележен Дан општине Горњи Милановац

Скромно обележен Дан општине Горњи Милановац

Поводом обележавања 205 година од Другог српског устанка, дана Војске Републике Србије и 167 година од оснивања општине Горњи Милановац , данас у су венце на споменик у комплексу Таково положили Ненад Нерић, државни секретар за рад и запошљавање, борачку и социјалну политику у Влади Републике Србије и Дејан Ковачевић председник општине.

„Овом приликом желим да честитам свим припадницима Војске Србије овај велики празник. Данас је и Дан општине Горњи Милановац и желим да свим грађанима честитам њихов празник“, рекао је у Такову Ненад Нерић, државни секретар за рад и запошљавање, борачку и социјалну политику и додао: „Влада Републике Србије улаже пуно у неговање традиција , које осликавају сву тежњу српског народа за слободом. Тако је било свих ових 205 година, тако ће бити у будуће.“

Дан Војске Србије честитао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац који је овом приликом рекао: „Сви војници војске Србије требало би да се угледају на устанике у Такову, људе који су пре 205 година извојевали слободу Србији. У данима иза нас видели смо да једино када имате овакве ресурсе, када имате сопствену војску можете рачунати да сте на корак испред оних који то немају. Можда је ових предходних месец дана још једном показало да без јаке војске Србије ни Србија није јака“, нагласио је Ковачевић.

Дан општине Горњи Милановац обележен је полагањем венаца на споменике Слободе и војводе Живојина Мишића на тргу кнеза Михаила. Венце су положили Дејан Ковачевић председник општине, Лазар Николић председник Скупштине и потпуковник Ненад Дражинац, командант гарнизоног места , касарне „Војвода Радомир Путник“.

„Данас је 167 година од оснивања града, нажалост ове године нисмо у прилици да обележимо као што смо то чинили предходних година“, рекао је Дејан Ковачевић и додао: „Желим да се захвалим свим пријатељима, свима који су нам упутили честитке а стижу са свих страна. ви знате да имамо доста братимских општина и градова чији представници у овом периоду увек долазе у Горњи Милановац да са нама обележе јубилеје. Надам се да ћемо врло брзо победити ову пошаст, да ће ово бити убрзо иза нас и да ћемо у наредном периоду моћи да спроведемо све оно што нисмо могли сада, за Дан општине. За ове дана планирали смо отварање Међународног бијенала минијатуре, затим одржавање Српског фестивала Светске музике али смо принуђени да све одложимо за неко боље време. Надам се да ћемо знати да ценимо сву подршку наших пријатеља који су нам у овим најтежим тренуцима помогли“, закључио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

 

Previous Честитка

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I