Eng

Es

It

Sp

Скуп градских и општинских ПР представника

Скуп градских и општинских ПР представника

Стална конференција градова и општина, односно, Савез општина и градова Србије, била је организатор јучерашњег тематског састанка свих представника за односе са јавношћу градова и општина из читаве Србије.

Реч је о струковном окупљању особа задужених за односе са јавношћу и информисање у градским и општинским администрацијама на којем се разговара о важним темама из области комуникације и промоције рада локалних самоуправа.

Тема овогодишњег окупљања је Комуницирање градова и општина у кризним ситуацијама.

Кризне ситуације попут поплава, пожара, снежних падавина, штрајка, рационализације радних места, изборних активности, отмице, потраге и спашавања, … представљају неоубичајене догађаје или серију догађаја који утичу лоше на стабилност организације, заједнице или друштва уопште. Нажалост, закључак је да генерално у Србији не влада основна безбедосна култура, односно нема превентивне едукације, од најмлађих у вртићима па до најстаријег становништва, како треба поступити и шта треба предузети у основним кризним ситуацијама. Такође, било је највише речи о начину припреме за поступање у кризним ситуацијама, које је могуће кроз урађене стратегије кризног комуницирања, где ће јасно бити прецизиран поступак на који начин ће ко и како реаговати и којим редоследом. Наравно, кључан фактор у оваквим ситуацијама је комуницирање и информисаност.

Овом приликом о теорији и пракси комуницирања у време кризе говорила је Наташа Ристић, саветница за комуникације са великим стажом у новинарству. Док су о томе шта новинари очекују од градова и општина у кризним ситуацијама, као и о самомо функционисању новинских агенција говорили директор и главни и одговорни уредник новинске агенције ФоНет Зоран Секулић, као и главни и одговорни уредник новинске агенције Бета Иван Цвејић.

Кроз овакве видове едукација у организацији СКГО врши се разматрање заједничких питања и проблема, као и формулисања и представљања заједничких интереса јединица локалних власти, као и размена мишљења, знања и најбољих практичних решења из рада локалне самоуправе.

 

Преузмите биографије предавача у пдф формату

       

 

Наташа Ристић
Зоран Секулић
Иван Цвејић

Претходни Тренинг са Владимиром Грбићем

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I