Eng

Es

It

Sp

Службена посета општини Старше у Словенији

Службена посета општини Старше у Словенији

Прослава Дана општине у пријатељској жупанији-Старше, Словенија

Протеклог викенда делегација општине Горњи Милановац била је у службеној посети општини Старше у Словенији. Чланови делегације наше општине били су председник општине Милисав Мирковић и Живко Перишић који је задужен за сарадњу са пријатељском жупанијом Старше код Марибора.

Сврха посете овој братској општини била је присуство прослави Дана општине Старше. Од 2010. године, од када је сарадња обновљена делегација Старше на челу са жупаном Бојаном Кирбишем присуствују сваке године обележавању Дана општине Горњи Милановац.

Овом приликом, председнику општине Горњи Милановац Милисаву Мирковићу жупан Бојан Кирбиш уручио је грб општине Старше за допринос у јачању пријатељства народа Словеније и Србије и чувању историјских традиција.

„Сарадња између Горњег Милановца и општине Старше сваке године се све више надограђује на обострано задовољство. Наше пријатељство се све више учвршћује, али и проширује стварањем нових познанстава, вишеструко корисних братских односа и сарадње у различитим областима, што се преноси на младе. Ово високо признање ми јако пуно значи и захваљујем се на њему још једном“ рекао је председник Мирковић.

Наша делегација посетила је бивше изгнанике и њихове потомке у околини Марибора а председник општине Горњи Милановац и жупан општине Старше покренули су и иницијативу за организовање воза „Пријатељства“ који би сваке друге године ишао из Словеније у Србију и обрнуто са последњим станицама Марибор и Краљево. Такође, упућен је позив свим општинама у Словенији из којих су изгнани Словенци у Србију током Другог светског рата као и српским општинама које су им пружиле уточишта да учествују у организацији манифестације.

Свечаностима организованим поводом централне манифестације, поред делегата наше општине присуствовали су представници из република бивше Савезне Републике Југославије и делегације из држава Европске уније.

Previous Пренос утакмице ФК „Напредак“ – ФК „Металац“

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2023 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб одржава и ажурира: АVI SOLUTIONS