Eng

Es

It

Sp

Снабдевање топлотном енергијом мора бити уредно, а при ниским температурама продужен грејни дан

Снабдевање топлотном енергијом мора бити уредно, а при ниским температурама продужен грејни дан

Услед ниских температура као и учесталих кварова на систему за снабдевање топлотном енергијом повећан је број притужби корисника овог система како на квалитет испоручене топлотне енергије тако и на време испоруке топлотне енергије.

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације и председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић још 15. јануара наложио је Јавном комуналном предузећу „Горњи Милановац“ да према његовим надлежностима стави у приправност одговарајуће службе и потребну механизацију која је оспособљена за реаговање у временским неприликама на које је упозорио РХМЗ и предузима и друге мере заштите у складу са временским неприликама.

Како ЈКП „Горњи Милановац“ очигледно није поступило у складу са овим налогом, а да је за поступање имало како правни основ тако и финансијске могућности, председник општине наложио је директору Јавног комуналног предузећа „Горњи Милановац“, које иначе производи и дистрибуира топлотну енергију и управља дистрибутивним системом, да предузме одговарајуће мере за утврђивање одговорности за учињене пропусте.

Имајући у виду да су корисници система даљинског грејања били принуђени да, што из разлога неуредне испоруке топлотне енергије проузроковане кваровима тако и због изузетно ниских температура, обезбеде алтернативне изворе топлотне енергије у вези са чим су имали и додатне финансијске издатке, председник општине захтева да, у складу са законом, руководство предузећа донесе одлуку о умањењу рачуна за испоручену топлотну енергију за месец јануар свим корисницима.

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић овим путем јавно се извињава грађанима општине Горњи Милановац због учињених пропуста Јавног комуналног предузећа „Горњи Милановац“ у испоруци топлотне енергије у претходном периоду.

Previous Расписан конкурс за доделу бесповратних подстицајних средстава намењених пољопривреди за 2016. годину

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I