Eng

Es

It

Sp

Спремност за предстојећу зимску сезону

Спремност за предстојећу зимску сезону

Чланови општинског Штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац су на данас одржаној седници усвојили предлог Програма зимског одржавања градских и приградских улица и локалних путних праваца на сеоском подручју по приоритетима.

Извештаје о припремљености везано за путну инфраструктуру припремиле су стручне службе ЈП „За путеве“ општине Горњи Милановац, ЈП „За изградњу општине“ и ПЗП “Београд“ пункт на Руднику.

У обавези су, такође, да програм припремљености за зимску сезону имају ЈКП „Горњи Милановац“, здравствене установе Дом здравља и Апотеке на територији општине, Центар за социјални рад, ОО Црвеног крста, Савети месних заједница и повереници цивилне заштите на територији Општине, привредно друштво Рудник и флотација “Рудник“, уз редовну сарадњу са службама Полицијске станице и Подручне ватрогасно спасилачке јединице у Горњем Милановцу.

Након усвајања извештаја, командант Општинског штаба за ванредне ситуације, председник општине Милисав Мирковић, скренуо је пажњу свим члановима Штаба да оно што пише у извештајима мора да буде тачно, не смемо првенстсвено заваравати себе, још једном ћемо извршити проверу свега па једну реалну ситуацију кроз извештаје проследити Окружном и републичком Штабу о спремности за ванренде ситуације горњомилановачке територије.

Како је данас речено у случају потребе биће ангажована сва расположива додатна тешка механизацију према евиденцији власника грађевинских машина на територији општине, као и људство, уз додатно расположиву механизацију Војске Србије и Гарнизона у Горњем Милановцу. Општински штаб за ванредне ситуације наложио је свим општинским јавним службама и установама да у оквиру своје редовне надлежности предузму све мере за несметано функционисање у зимским условима. Обавеза одељења за друштвене делатности је да упути допис свим школа и предшколским установама на читавој територији да изврше припреме за несметано функционисање у зимским условима (грејање, чишћење снега, одржавање прилаза и дворишта школа, чишћење кровних конструкција од снега и леда, одржавање водоводне, електро и гасне инсталације, расвете и др.) ЈКП „Горњи Милановац“ је у обавези да превентивно предузме мере за одржавање високе бране у Горњим Бањанима, као и обезбеђење дежурства за предстојећи зимски период.

Такође, Штаб је обавезао а.д. Рудник и флотација „Рудник“ да континуирано врши одржавање и осматрање високе бране број 9 „Рудник“. “Електродистрибуција и “Телеком“ на подручју општине Горњи Милановац су у обавези да предузму све превентивне мере за несметано пружање електро и телекомуникационих услуга становништву у предстојећем зимском периоду.

Штаб прихвата и информацију о формирању јединица цивилне заштите опште намене на територји општине Горњи Милановац, као и одлуку која се односи на организацију и функционисање цивилне заштите и у условима ратног и ванредног стања.

Планирана су финансијска средства за наредну годину у буџету општине за потребе заштите и спасавања на територији општине Горњи Милановац у висини од два милиона динара. За наредну годину се планира обука припадника Општинског штаба за ванредне ситуације, као и њихово опремање.

Previous КУД „Шумадија“ у Дому Војске у Београду

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I