Стиже асфалт након три деценије

Мештани дела Горњег Милановца, у делу насеља изнад Основне школе „Свети Сава“, ускоро ће добити асфалт. Наиме, у току су припремни земљани радови за асфалтирање Улица господара Јована, господара Јеврема Обреновића и кнегиње Љубице Обреновић. Председник општине, Дејан Ковачевић данас је заједно са својим сарадницима обишао радове и разговарао са мештанима овог краја.

Читаво насеље је било велики проблем, пре свега због нерешених имовинско правних односа, а на жалост увек су ту и неки међуљудски односи који су у претходном периоду били нарушени међу комшијама. Захтев за асфалтирање ових улица је дошао у време када сам ја постао председник општине. Једва смо успели да нађемо решење, имовински нисмо све решили, али дали су мештани писану сагласност којом одобравају извођење радова на асфалтирању  улица, што је  превасходно у њиховом интересу. После 30 година, насеље ће први пут добити асфалтиране и потпуно уређене улице какве приличе данашњем времену. Недавно је у овом делу града постављена и нова канализациона мрежа што је финансирано средствима Министарства за заштиту животне средине, тако да насеље добија онај обрис који је требало да има и пре три деценије када је настало. Вредност процењених радова је око 16.500.000 динара – рекао је председник Ковачевић.

Мештани су годинама чекали на решење проблема неасфалтираних улица, тако да су са задовољством дочекали почетак радова.

-Желим да се захвалим господину Ковачевићу и његовом тиму. Чекали смо дуго на асфалт, преко 30 година смо сами одржавали пут. Насипали смо и чистили али највећи проблем су правиле атмосферске падавине које су све то носиле.  Насеље нам је лепо, има доста мештана и доста деце и једино што нам је требало јесте асфалтиран пут– рекла је Драгица Јовановић.

Рок за завршетак радова је 20. април, али уколико временске прилике буду ишле на руку извођачу радова, предузећу „Свин“, реално је очекивати да радови буду завршени и пре рока.

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous Радови на изградњи трећег објекта ПУ „Сунце“