STUDIJSKA POSETA TIMA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC GRADU UŽICU

U cilju razmene iskustava u realizaciji projekta „Vodosnabdevanje u skladu sa evropskim standardima“, koji finansira Evropska unija u okviru programa „Exchange 3“, od 9. do 11. novembra 2011. godine, obavljena je studijska poseta predstavnika opštine Gornji Milanovac gradu Užicu. Tim Gornjeg Milanovca sačinjavali su zaposleni JKP-a Gornji Milanovac i predstavnik Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac.
Poseta je započeta obilaskom „GIS“ službe JKP Vodovoda Užice, gde su prisutni upoznati sa značajem uvođenja geografskog informacionog sistema koji značajno olakšava praćenje i održavanje vodovodnog sistema, a nastavljena obilaskom brane „Vrutci“, regionalne sanitarne deponije JKP „Duboko“, brane vodozahvata „Ribnica“ i postrojenje za proizvodnju vode „Zlatibor“, čija rekonstrukcija je završena, sa sistemom daljinskog nadzora i upravljanja. Sve prednosti sistema – značajno smanjenja gubitaka, povećanja energetske efikasnosti i smanjenja troškova održavanja vodovodnog sistema, demonstrirane su obilaskom postrojenja za proizvodnju vode na „Cerovića brdu“ sa kog se snabdeva 90% grada Užica sa okolinom, u okviru kojih je dispečerski centar za monitoring rada sistema daljinskog nadzora i upravljanje vodovodnim sistemom.
Poseta je završena zajedničkim sastankom članova tima sa zamenikom gradonačelnika grada Užica i predstavnicima JKP Vodovoda Užice, na kom su razmatrane teme iz oblasti vodosnabdevanja i drugih komunalnih delatnosti.

Previous Crkva Svete Trojice

Leave Your Comment