Eng

Es

It

Sp

Сумирани резултати

Сумирани резултати

Овогодишње сумирање резултата за протеклу годину и захвалност на сарадњи председник општине Милисав Мирковић најпре је заслужно упутио начелницима одељења Општинске управе, предвођени начелницом ОУ Горицом Петровић, а током јучерашњег дана, пријем са истим поводом председник је уприличио и са представницима медија који су појединачно изразили добру сарадњу са руководством локалне самоуправе. Такође, захвалност на учешћу у раду и постигнутим заједничким успесима горњомилановачке општине у протеклој години председник општине је упутио члановима Општинског већа, одборницима и директорима јавних предузећа и установа.

На свим овим уприличиним скуповима за ово доба године, Председник општине се осврнуо на догађаје који су неповољно обележили протеклу годину од елементарних непогода, вишебројних контрола, реформи јавног сектора, али поменувши са друге стране и позитивне стране и успехе кроз постигнуте високе оцене о добром пословању и поступању, односно, располагању са буџетским средствима, међу првим општинама у Србији усвојен је буџет за наредну годину, усвојени су планови рада јавних предузећа и установа, за поплављена пољопривредан газдинства Општина је уз помоћ привреде и великог броја донатора расподедила новчану помоћ.

Према речима председника Мирковића, у протеклој години је паралелно са отклањањем последица од поплава и 14 екстерних контрола у пословању Општинске управе, започета и адаптација Дома културе, активности на постављању видео надзора града, уређењу приступа Дома здравља, реконструкцији Брда мира. Извршене су припреме за изградњу основне школе у Семедражи, наставило се са адаптацијом верских објеката, споменика културе, културно – историјског наслеђа, а врше се и интезивне припреме за обележавање 200 година од подизања Другог српског устанка 2015. године. Завршена је и реконструкција коловоза у улици Кнеза Александра. Започете су активности на модернизацији котларнице и система за даљинско грејање. У току су и завршни радови на згради ОУ у улици Тихомира Матијевића. Кроз аграрни буџет пружили смо максималну помоћ селу и пољопривреди, а за те намене издвојили смо 20 милиона динара, од чега је 14 милиона додељено за 153 домаћинства, као бесповратна средства. Ради се и водовод ка Руднику. Настављено је са реконструкцијом и изградњом путне мреже у свим месним заједницама, улица и тотоара, водоводне и канализационе мреже, електро и ПТТ мреже у граду. Уређује се и речно корито реке Деспотовице, док је мост на реци саниран. У оквиру ЈП „Спортско – рекреативни центар“ изграђена је теретана на отвореном, а за најмлађе је постављено клизалиште. У сарадњи са Националном службом за запошљавање реализовали смо програм запошљавања незапослених лица за шта је уложено око 10 милиона динара. И ове године стипендирали смо ученике и студенте,а за социјална давања издвојили смо изузетно велика средства – око 80.500.000 динара. За децу са саметњама у развоју у просторијама ОШ „Момчило Настасијевић“ обезбеђен је адекватан простор за дневни боравк, за шта је уложено два милиона динара.

Усвојен је Стратешки мастер план одрживог развоја планине Рудник, а достојно је обележена и стогодишњица Првог светског рата. Урађена је и адаптација просторија у школи у Брђанима. Активности за унапређење пословног окружења и стварање позитивне инвестиционе климе за привлачење инвеститора из земље и иностранства видљиве су. Урађен је нови сајт општине, а започети су радови на постављању лед екрана. У сеоском подручје у току године уложено је више од 250 милиона динара, што говори да посвећујемо пажњу читавом подручју општине.

Задовољан сам постигнутим резултатима у 2014. години захваљујући којима смо по званичним подацима сврстани у ред бољих општина у Србији, чиме се моји сарадници и ја поносимо. Посебно бих истакао добар рад Општинске управе као носиоца многих активности, законитости у раду, одговорности, дисциплине у припреми квалитетних предлога и материјала. Без добре Општинске управе и доброг руковођења од стране начелнице и њеног тима, укупни резултати у раду председника, Општинског већа и Скупштине општине не би били овакви, закључио је председник Мирковић.

Председник општине је уз срдачне честитке и жеље за предстојеће празнике, свима који су учествовати или помогли успеху горњомилановачке општине уручио и прикладне поклоне у виду годишњих календара са мотивима Другог српског устанка.

Previous Фондација Металац даровала бебе рођене у овој години

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I