Eng

Es

It

Sp

Све спремно за први Сабор виолиниста Србије у Прањанима

Све спремно за први Сабор виолиниста Србије у Прањанима

Још само два дана остало је до првог Сабора виолиниста Србије, јединствене музичке манифестације која се ове године одржава по први пут, и то у сувоборском селу Прањани. Последње припреме пред Сабор приводе се крају, а данас је у Дому културе у Прањанима одржана конференција за новинаре. Конференцију су одржали председник општине Дејан Ковачевић, који је и председник Организационог одбора Сабора, председник Месне заједнице Прањани Радовин Веселиновић, а у име жирија, присутнима се обратио естрадни уметник Мића Кујунџић.

Председник општине Дејан Ковачевић истакао је да се дуго чекало на просторима Србије да, поред Гуче и Егзита, буде организована једна овако велика манифестација.

„ Покушаћемо да оправдамо све оно што данас медији говоре о нама, а 43 медија са нивoa Србије су медијски спонзори манифестације и који ће пратити сва три дана дешавања у Прањанима. Искрено се надамо да ћемо оправдати њихово поверење и да ћемо успети да од Прањана направимо центар где ће се у наредним деценијама свирати виолина. Значајно је рећи да смо добили подршку од многих институција у Републици Србији, многих привредника, али и од председника Републике, који је подржао идеју и иницијативу да се све уради како би први Сабор виолиниста Србије оставио неизбрисив траг у културним дешавањима у Србији“, рекао је Ковачевић и при том се захвалио и свим мештанима Прањана, који ће током одржавања Сабора бити најбољи репрезент гостопримства свих грађана Србије, с обзиром да се очекује долазак и бројних гостију из иностранства.

Председник Месне заједнице Прањани Радовин Веселиновић захвалио се Влади Републике Србије, општини Горњи Милановац, Јавном предузећу за изградњу и свима који су помогли у завршетку инфраструктурних радова, али и целокупној организацији око Сабора.

„Урадили смо доста добрих ствари за Прањане, а надам се да ћемо тако наставити и у будућности. Желео бих да позовем све људе добре воље да дођу у петак, у 13 часова, у Прањане, где ће бити отварање првог Сабора виолиниста. Бићемо добри домаћини и замолио бих све госте да уживају у Прањанима током три дана одржавања Сабора“, рекао је Веселиновић.

Испред жирија, присутнима се обратио естрадни уметник Мића Кујунџић и истакао велико задовољство што је део овогодишњег највећег културног пројекта у Србији. Као члан жирија и неко ко је учествовао у селекцији кандидата, нагласио је да је са осталим члановима жирија пред собом имао леп, али тежак задатак да приликом 7 аудиција, у 7 градова Србије одаберу тридесет кандидата која ће учествовати у такмичењу.

„У такмичарском делу имаћемо 24 учесника, 12 јуниора и 12 сениора. Такође, имамо 6 сениора који се не такмиче, али ће им бити указана част да се попну на велику сцену Сабора и покажу умеће. Имамо специјалне госте из Словеније, „Терафолк“ групу, која броји 8-9 чланова, тренутно су у Паризу и из Париза ће доћи да украсе наш Сабор и да одсвирају српска кола, односно кола прослављеног Александра Шишића“, истакао је Кујунџић.

Први Сабор виолиниста Србије одржаће се од 16. до 18. августа у Прањанима, а свим посетиоцима је загарантован магични звук виолине, али и уживање у богатом културно-уметничком програму. Такође, за све оне који се одлуче да посете Сабор, организован је превоз аутобусима из Горњег Милановца и Чачка, са 15 ванредних полазака.

Previous Програм и ред вожње за први Сабор виолиниста Србије у Прањанима

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I