Eng

Es

It

Sp

SVEČANO OBELEŽEN DAN POBEDE

SVEČANO OBELEŽEN DAN POBEDE

Danas, 9. maja 2012. godine, povodom državnog praznika – Dana pobede nad fašizmom i 67 godina od izvojevane slobode, predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković i sekretar ruske ambasade Roman Rikunov položili su cveće na spomenike poginulim crvenoarmejcima i partizanima koji se nalaze u okviru Spomen parka Brdo Mira u Gornjem Milanovcu.
Posle pozdravne reči gospodina Romana Rikunova, prisutnima se obratio predsednik opštine Milisav Mirković koji je podsetio koliko je važno ne zaboraviti istorijske pouke i poštovati žrtve koje su napravili naši preci, kako bi bile donošene pravilne odluke u sadašnjosti.
U čast pognulih crvenoarmejaca i partizana u drugom svetskom ratu, položeni su venci od cveća na spomenike podignute u njihovu čast u spomen parku „Brdo mira“ u Gornjem Milanovcu. Vence su pored predstavnika Ambasade Ruske Federacije i Predsednika opštine Gornji Milanovac, kao domaćina, položili i predstavnici Vojske Srbije i saveza boraca NOR-a, predstavnici Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova do 1918. godine i predstavnici Srpsko – ruskog društva.
Odavanje počasti završeno je minutom ćutanja i intoniranjem himne Rusije i Srbije, nakon čega je održan kraći prigodan program u izvođenju učenika osnovne škole „Momčilo Nastasijević“ Gornji Milanovac.

Претходни Predsednik opštine Milisav Mirković upriličio je prijem poznate norveške pesnikinje Tune Hednebe

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I