Eng

Es

It

Sp

Сви тимови и расположива механизација на терену

Сви тимови и расположива механизација на терену

На данашњој, десетој седници Штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац, сазваној у условима проглашене ванредне ситуације за насељена места Трудељ и Драгољ, због последица елементарне непогоде – јаке кише, говорило се о тренутној ситуацији на терену и мерама које су преузете, како би се живот у овим селима што пре нормализовао.

Чланови општинског штаба за ванредне ситуације известили су комаданта штаба и председника општине Дејана Ковачевића о тренутном стању на терену и предузетим активностима преко викенда.

Директор јавног предузећа за изградњу Божидар Вучетић обавестио је чланове штаба да се на терену налазе појачане екипе, шест камиона, три скипа и багер. Екипе раде у две смене и ради се у оба правца, и у правцу Трудеља и у правцу Драгоља. Тренутно се насипају некатегорисани путеви који су потпуно оштећени. Како је известио Вучетић, највећи проблем је тренутно на мостовима и то, на три моста у Драгољу који су потпуно уништени и на једном мосту у Трудељу који је оштећен и није за употребу. Већ данас на терен ће изаћи пројектант за мостове, како би се овај проблем решио у што краћем року. Од среде, када се очекује побољшање временских услова, креће се са завршном фазом радова у овом подручју.

Према речима заменика начелника општинске управе, Дејана Вељовића, образоване су Комисије за евиденцију настале штете проузроковане елементарном непогодом. Рад ових комисија допуњен је додавањем саобраћајног полицајца и грађевинског инжењера. Такође, образована је и Комисија за евиденцију и категоризацију стамбених објеката. Чланови Комисије су на терену и прелиминарна процена штете се очекује у наредна два до три дана.

Члан штаба за ванредне ситуације испред Јавног комуналног предузећа Горњи Милановац рекао је да машине овог предузећа стоје на располагању и да ће бити упућене у кризно подручје. Такође, известио је чланове штаба да је брана у Горњим Бањанима под контролом и да нема опасности од изливања.

Представници Министарства унутрашњих послова ПС Горњи Милановац и Ватрогасне јединице Горњи Милановац, као и представник Војске Србије и Црвеног крста Србије рекли су да нису имали позива за помоћ са територија ова два села, али да су упознати са целокупном ситуацијом и да су спремни да се укључе у акцију и да делују уколико за то буде било потребе.

Када је реч о снабдевању електричном енергијом, у недељу у току дана све је сервисирано и отклоњени су сви кварови. Као последица невремена прегорео је трансформатор у Трудељу, али је и тај квар отклоњен. Екипе Електродистрибуције Лазаревац су на терену и отклањају пријављене кварове на нисконапонској мрежи, као и екипе Телеком Србије, који раде на отклањању телефонских сметњи.

Previous Проглашена ванредна ситуација на делу територије општине Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I