ТЦ Металац Малац кренуо са Школицом спорта – сарадња Општине и ФК Металац на увећању спортских капацитета града

TC Metalac Malac krenuo sa Školicom sporta – saradnja Opštine i FK Metalac na uvećanju sportskih kapaciteta grada

Na isteku prve sedmice rada Metalčeve „Školice sporta“ za milanovačku decu mlađu od 6 godina, u Trening centru „Metalac Malac“ već su mališani iz 25 porodica. Ovo je za sada, kako kažu treneri, optimalan broj, iako su kapaciteti Centra znatno veći. Ukoliko se interesovanje za prijavljivanje u ove grupe nastavi, moraće da bude povećan i broj obučenih saradnika.

Podsetimo, TC „Metalac Malac“ nedavno je otvoren u prostoru od 650 kvadratnih metara ispod zapadne tribine stadiona, opremljen je veštačkom travom i rekvizitima za treninge u zimskom periodu za sve selekcije FK „Metalac“, do prvog tima. Termini za decu do 6 godina, međutim, nisu vezani za fudbal, već za novu „Školicu sporta“ i razvijanje bazičnih fizičkih veština svih mališana u gradu, čiji roditelji žele da ih upišu na ove aktivnosti. TC „Metalac Malac“, inače je plod saradnje i zajedničkog ulaganja Opštine Gornji Milanovac i fudbalskog kluba „Metalac“.

– Otvorili smo vrata Centra za najmlađe iz celog grada, koji još nisu u uzrastu za trenažni proces u nekom konkretnom sportu, već se tek motorički razvijaju. Ako budu želeli, u narednim godinama mogu se priključiti našim fudbalskim mlađim selekcijama, kojima je ovde inače baza za rad kada su nepovoljne vremenske prilike, – rekao je sportsko tehnički direktor FK Metalac, Ivan Vuksanović. – Lokalna samouprava i naš fudbalski klub opredelili su po polovinu potrebnog novca da se sve ovo opremi i mi ćemo ostati privrženi ideji da svako dete iz Milanovca, u nekom trenutku svog bavljenja sportom, ovde dobije priliku za igru i druženje. Centar se idealno uklopio u sportsku zonu grada; od Takovskog, preko Metalčevog stadiona, malih i velikih terena, teretana, teniskog kompleksa, otvorenog, a uskoro i zatvorenog bazena na samo nekoliko koraka odavde, s kojim ćemo dobiti fantastične uslove kako za profesionalni, tako i rekreativni sport. U nastavku je „Breza“, koja sprema i teren za košarku sa rasvetom na otvorenom, čujemo i za još neke nove sportkse projekte u blizini, svi pokušavamo da doprinesemo sadržajima u ovoj gradskoj celini, – podsetio je Vuksanović.

Sa grupama dece do 6 godina u TC „Metalac Malac“ rade nastavnici fizičke kulture Jelena Jevremović i Dragan Čavorović. Posle aktivnosti u prvoj sedmici, kako kažu, termini se još ustaljuju i dogovaraju u zavisnosti od obaveza roditelja, ali se ide ka tome da raspored bude fiksni.

– Prijave su trajale do 1. februara i mi smo prezadovoljni odzivom imajući u vidu da je sam Trening Centar otvoren nešto pre toga, i da je novost u gradu. Kako za klince, tako i za nas, ovo je velika, ali ozbiljna razbibriga, kojoj mora da se posveti puna pažnja, posebno zato što se radi o uzrastu koji zahteva pažljiv i stručan pristup. Jedan termin traje sat vremena i potrebna nam je puna koncentracija čitavo to vreme, kako bismo na pravilan način održali njihov fokus na vežbanju. Ako se Školica sporta bude dalje brojčano povećavala, moraćemo da potražimo dodatni stručnu kadar, – poručili su Jelena i Dragan.

Previous Додељени уговори за субвенције за уградњу соларних панела