TRKA HARMONIJA SVETA SRBIJA 2012

Trka “Harmonija sveta” stići će u naš grad 8. avgusta 2012 godine u 14,00 časova!
Delegacija trke, predvođena predsednikom Predragom Kneževićem i njegovim saradnicima posetiće u utorak, 31.07.2012 godine u 14,30 časova ovim povodom Opštinu Gornji Milanovac, kroz koju prolazi jedna od etapa u trci. Tom prilikom biće gosti predsednika opštine Gornji Milanovac Milisava Mirkovića, nakon čega će se obratiti novinarima o svim detaljima trke kroz Srbiju.
Trka “Harmonija sveta” predstavlja najdužu štafetnu trku na svetu koja ove godine prolazi kroz čak 145 zemalja, a ukupna dužina trase će biti duža od obima zemljine kugle i iznosiće više od 70.000 km. Ove godine slavi se 25 godina od održavanja prve trke 1987. godine, koja je tada startovala pod nazivom Trka mira, a koja već godinama povezuje duh sporta sa idealom svetske harmonije i mira. Učesnik Trke postaje svako ko samo ponese baklju u svojim rukama ili sa njom pretrči nekoliko koraka, na taj način podržavajući plemenitu ideju svetkog mira i harmonije.
Zvanični predstavnik za javnost Trke Harmonija sveta 2012. godine je olimpijska atletska legenda Karl Luis. Trku su u našoj zemlji podržali mnogi predstavnici javnog života, a među prvima predsednik države, predsednik Narodne slupštine Republike Srbije i Atletski savez Srbije.
Gradovi domaćini iz Srbije su pored našeg Gornjeg Milanovca i Prijepolje, Nova Varoš, Čajetina, Užice, Požega, Čačak, Ljig, Lazarevac, Beograd, Obrenovac, Šabac, Loznica i Mali Zvornik.

Previous “Ilindanski dani”

Leave Your Comment